Cum putem scăpa rapid de mucegaiul din casă? Este cel mai simplu și eficient truc

Sursa: Dreamstime

Mucegaiul se răspândește peste tot în jurul nostru, în orice tip de climat. Chiar dacă unele tipuri de mucegai s-au dovedit a fi benefice pentru oameni, dacă ne gândim la penicilină, altele pot fi periculoase

Dacă infestarea cu mucegai este depistată din devreme, se poate elimina cu ușurință cu produse de curățare de uz casnic. Pentru probleme mai complexe privind infestarea cu mucegai, este necesară angajarea unui profesionist.

Se știe că oțetul este mai eficient decât clorul, care poate să elimine doar mucegaiul de la suprafață, nu și membranele care s-au răspândit în material. Potrivit Housedigest, oțetul alb este acid și descompune încet structura mucegaiului.

Cum puteți să scăpați de mucegaiul din casă

Mucegaiul poate să distrugă lucrurile și să provoace reacții alergice care includ curgerea nasului, strănut, erupții cutanate și chiar crize de astm. Se știe că mucegaiul negru cauzează probleme respiratorii, inclusiv pneumonie.

De aceea este bine să știm cum să scăpăm de mucegaiul care își poate face loc în orice colțișor din casă. Începe cu o mică pată, care se dezvoltă rapid și devine un pericol major.

Mucegaiul de suprafață crește în locuri calde și umede, cum ar fi baia, dar și pe țesăturile și cărțile depozitate în subsoluri umede. Dușul, gresia de la baie și mașina de spălat vase pot fi atacate de pete mici de mucegai, care nu par să provoace probleme grave de sănătate.

Eliminați mucegaiul folosind oțet

Când lucrați cu oțet pentru a curăța mucegaiul, ar trebui să respectați anumite măsuri de siguranță. În primul rând, purtați ceva pentru a vă proteja ochii, o mască de față și mănuși de cauciuc. În acest fel vă asigurați că nu suferiți o reacție alergică la ciupercă. Apoi, stabiliți un flux de aer proaspăt deschizând ferestrele și ușile și pornind ventilatoarele de evacuare.

Abia acum puteți să umpleți o sticlă cu pulverizator cu oțet și să stropiți zona mucegăită. Lăsați oțetul să acționeze aproximativ o oră.

Dacă mucegaiul acoperă o suprafață mare, apelați la un profesionist

După ce a trecut o oră, luați un burete care a fost înmuiat în apă curată și începeți să ștergeți oțetul și mucegaiul. După ce ați șters totul, este posibil să observați o anumită decolorare. Pentru a scăpa de ea, amestecați două căni de clor și 10 căni de apă caldă într-o găleată mare și înmuiați un burete sau o perie cu textura aspră această soluție, înainte de a curăța zona pătată. După ce au trecut 30 de minute, clătiți totul cu apă și lăsați să se usuce cât mai bine la aer. Dacă mucegaiul acoperă o suprafață mare din casă, specialiștii recomandă să apelați la un profesionist.

Combinați oțetul cu bicarbonat de sodiu

Uneori, doar oțetul nu este destul de puternic pentru a elimina petele dure de mucegai, în special mucegaiul negru. Dacă petele de mucegai nu dispar, amestecați o cană de bicarbonat de sodiu, o cană de oțet alb distilat și o cană de apă, formând o pastă, pe care o puteți folosi pentru a întinde pe zona afectată. Odată ce ați aplicat o cantitate generoasă, lăsați totul să se usuce înainte de a folosi o perie pentru a elimina mucegaiul negru și petele. După ce petele au dispărut, spălați orice reziduu cu apă rece.

Bicarbonatul de sodiu și boraxul au fiecare un pH ridicat care inhibă creșterea și supraviețuirea mucegaiului. Ambele produse sunt ieftine, non-toxice și ușor de amestecat cu apă. Boraxul va funcționa mai bine decât bicarbonatul de sodiu pentru a îndepărta petele persistente, dar nu este la fel de eficient ca un produs de curățare mai puternic.