Există opțiuni infinite de pește la conservă din care puteți alege, fiecare având arome și texturi distincte. În plus, modurile în care puteți folosi acest aliment pentru a vă îmbogăți masa sunt nesfârșite.

Dacă aveți în cămară o cutie de file de macrou care stă acolo de ceva vreme sau nu știți ce să faceți cu conservele de sardine, este timpul să începeți să fiți creativi și să încercați ceva diferit. Iată câteva idei pe care ar fi bine să le aplicați, potrivit Mashed.

Paste cu ton la conservă, altfel decât știați

Încercați această rețetă de paste simplă, dar hrănitoare, care are deja zeci de vizualizări pe TikTok, perfectă pentru orice seară a săptămânii. Începeți prin a pregăti un pesto de măsline amestecând măsline fără sâmburi, roșii uscate, busuioc, usturoi și ulei de măsline.

Căliți câțiva căței de usturoi într-o tigaie și apoi adăugați acest pesto de măsline împreună cu o cutie de ton scurs. Adăugați roșii cherry tăiate în jumătate și paste fusilli pe care le-ați fiert înainte. Dacă pastele vi se pare prea uscate, puteți adăuga o parte din sucul din tonul conservat.

Ce puteți face cu anșoa

Dacă nu știați, hamsiile și anșoa sunt unul și același pește. Hamsiile se potrivesc uimitor de bine cu carnea de miel, pot fi un topping perfect pentru pizza și pot oferi preparatelor din paste un plus de aromă. S-ar putea să vi se pară că anșoa este mult prea sărat, mai ales dacă urmează să-l adăugați într-un preparat. E bine să știți că puteți scoate o parte din sarea din conserva de hamsii, astfel încât să le puteți folosi cât mai bine.

Pentru a reduce salinitatea, tot ce trebuie să faceți este să înmuiați peștele. Scoateți-l din conservă și întindeți-l pe un vas, apoi apăsați puțin pe el pentru a se aplatiza. Turnați apoi lapte sau apă și lăsați-le așa 10 minute. Scurgeți hamsiile și repetați procesul, lăsându-le timp de 20 de minute de data aceasta. Clătiți hamsiile sub jetul de apă și uscați-le din nou. Le puteți folosi în orice rețetă, fără ca peștele să vi se pară foarte sărat.

Cum putem face un preparat delicios din sardine

Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline cu un ardei iute tăiat mărunt, plus coaja de la o lămâie rasă. Apoi se adaugă conserva de sardine în ulei. Se amestecă și se ține totul pe foc, câteva minute. În acest timp se prăjesc câteva felii de pâine neagră. Preparatul din tigaie se potrivește de sare și piper și cu suc de lămâie. Se pune această compoziție pe feliile de pâine.