Dacă aveți în cămară o cutie de file de macrou care stă acolo de ceva vreme sau nu știți cum să mai combinați conservele de ton, e timpul să începeți să fiți creativi și să încercați ceva diferit. Iată câteva idei pe care ar fi bine să le aplicați, potrivit tastingtable.
Transformați tonul la conservă într-un sos gourmet
Cand vrei să faci un sos de vară, tonul nu este primul ingredient care vine în minte. Dar există un sos care cere tonul ca ingredient principal: tonnato. Acest sos italian poate fi folosit pe aproape orice, de la carne de vițel, la paste. Nu e nevoie de multe ingrediente în afară de tonul în sine. Dacă intenționați să faceți acest sos e nevoie de ouă, ton, lămâie, ulei și muștar de Dijon. Când toate aceste ingrediente se îmbină, va ieși un sos cremos.
Muștar Dijon și legume pentru o salată simplă de ton
Dacă ești dezamăgit de salata banală de ton, este timpul să începi să o faci diferit, folosind mai multe legume. Adăugarea unor legume precum morcov ras, ardei gras tocat și castravete va face salata de ton mai consistentă și mai aromată. Nu uitați să adăugați pătrunjel proaspăt, muștar Dijon și sucul de lămâie.
Combinați-l cu legume proaspete pentru o salată niçoise
Nu vei greși nicioadată cu o salată niçoise. Tonul joacă un rol principal în această rețetă, dar nu este singurul ingredient de care veți avea nevoie. O salată niçoise conține și ingrediente precum cartofi, roșii, măsline, capere și ceapă roșie, dar nu ezitați să adăugați orice alte legume pe care le aveți la îndemână și care credeți că s-ar combina bine cu tonul. Cea mai bună parte a acestei salate (dincolo de tonul conservat în sine) o constituie ouăle fierte tari.
Transformă o cutie obișnuită cu ton într-o plăcintă cu ton
Dacă ați mâncat plăcintă cu pui, ați înțeles ideea. Diferența aici este că veți folosi ton, în loc de pui. Totul e gata în doar 30 de minute, ceea ce face ca această masă să fie ideală când prepari rapid cina.
Combinați mărar și castraveți pentru o gustare de vară
Poate că nu v-a trecut prin cap să transformați tonul din conservă în chifteluțe. Această rețetă de chifteluțe de ton cu mărar și sos de cremă de castraveți este un deliciu. Pentru că tonul prăjit este puțin greu, adăugarea cremei de castraveți îi va schimba complet gustul.
Paste cu ton la conservă, altfel decât știați
Încercați această rețetă de paste simplă, dar hrănitoare, care are deja zeci de vizualizări pe TikTok. Începeți prin a pregăti un pesto de măsline amestecând măsline fără sâmburi, roșii uscate, busuioc, usturoi și ulei de măsline. Căliți câțiva căței de usturoi într-o tigaie și apoi adăugați acest pesto de măsline împreună cu o cutie de ton scurs. Adăugați roșii cherry tăiate în jumătate și paste fusilli pe care le-ați fiert înainte.
Tonul și fasolea cannellini devin o salată elegantă
Uneori, cele mai simple rețete sunt cele care ajung să fie cele mai satisfăcătoare. Nimic nu poate fi mai bun decât combinarea unei conserve de ton cu fasole cannellini, ceapă roșie, ulei, oțet și pătrunjel pentru o salată simplă și ușoară. Puteți adăuga și câteva roșii. Rezultatul este o salată sățioasă și răcoritoare, pe care o puteți mânca fie ca garnitură, fie ca fel principal. Desigur, nu ezitați să adăugați și alte ingrediente pe care le aveți în frigider pentru un plus de aromă.
Ton cu chili
Adesea, oamenii spun despre tonul conservat că nu este atât de aromat. Poate fi adevărat (mai ales dacă folosiți ton în sos propriu), dar asta nu înseamnă că tot tonul nu are aromă. Uneori, trebuie doar să adăugați ingrediente ultra-aromate pentru a face tonul să strălucească. Exact asta face rețeta de paste cu ton și chili. Fulgii de chili adaugă acea potrivită de căldură pentru a da aromă tonului. Apoi combinați-le cu paste.
Sosul de soia în salata de ton îl duce la următorul nivel. Salata ta de ton iese prea fadă? O soluție simplă este să puneți sos de soia în salata de ton.