Floarea Crăciunului. Cum puteți prelungi durata de viață a Crăciuniței

Crăciuniță

SURSA FOTO: Dreamstime

Acest truc vă ajută să profitați mai mult timp de Crăciuniță. Floarea Crăciunului sau Steaua Craciunului, numită științific Poinsettia sau Euphorbia pulcherrima, este considerată cea mai spectaculoasă plantă din specia Euphorbiilor și își are originea în Mexic.

Acest truc vă ajută să profitați mai mult timp de Crăciuniță

Această plantă care este sinonimă cu Sărbătoarea Crăciunului nu este foarte pretențioasă, dar este bine să știți de ce are nevoie dacă v-ați împodobit casa cu ea. Dacă doriți să vă asigurați că frunzișul său înflorește și după Crăciun, un truc ingenios care a devenit viral susține că așa i se poate prelungi viața, potrivit Livingetc.

Crăciunița este o plantă ușor de întreținut și care poate dura mult timp. Cu toate acestea, probabil că ați constatat că, odată adusă în casă, frunzele Crăciuniței să înceapă să cadă. Se pare că această plantă cu flori roșii, care ne împodobește casele de Crăciun, are nevoie de anumite lucruri pentru a supraviețui.

Poinsettia este una dintre cele mai bune flori de Crăciun, iar acest truc vă ajută să luați butași din plantă și să îi transformați în buchete individuale pentru a le pune în toată casa, și mai ales îi poate prelungi durata de viață.

Tehnica este folosită în florarii pentru a prelungi durata de viață a florilor

Tot ce trebuie să faceți este să dați foc Crăciuniței. Da, ați citit bine!

„Arderea capătului tăiat al tulpinii de poinsettia poate ajuta la păstrarea sevei și la prevenirea ofilirii premature a plantei”, spune Richa Kedia, expert în plante.

„Această tehnică este folosită adesea în florarii pentru a prelungi durata de viață a florilor tăiate sau a ramurilor”, explică el.

Ar putea suna bizar, dar există o explicație științifică în spatele acestei tehnici.

„Arderea capătului tăiat al unei tulpini de poinsettia este o tehnică comună, pentru a prelungi viața plantei atunci când este tăiată pentru un buchet”, spune Juan Palacio, florar la Bloomsy Box.

„Această metodă este folosită pentru a preveni scurgerea sevei lăptoase, care este eliberată când tulpina este tăiată. Seva poate preveni absorbția apei, care duce la ofilirea prematură”, spune el.

Acest truc simplu va ajuta la prelungirea duratei de viață a Crăciuniței până în ianuarie, mai ales atunci când este combinat cu îngrijirea generală a plantei.

Deși arderea capătului tăiat al tulpinii este o practică populară, eficacitatea acesteia poate varia

„Deși arderea capătului tăiat al tulpinii este o practică populară, eficacitatea acesteia poate varia”, avertizează expertul în plante Zahid Adnan.

Trucul este incredibil de ușor, potrivit expertului florar Juan.

„După ce tăiați tulpina poinsettia într-un unghi, țineți imediat capătul tăiat al tulpinii peste o flacără, cum ar fi o lumânare sau o brichetă”, spune el.

„Lăsați flacăra să încălzească capătul tăiat timp de aproximativ 5-10 secunde până când seva se sigilează și, odată răcită, puneți tulpina într-o vază cu apă proaspătă”.

Nu le udați prea mult

Crăciunițelor nu le place să fie nici înecate în apă, nici să stea prea mult pe uscat. Crăciunița are nevoie de pământ bine drenat și uniform pentru a se dezvolta. Udarea în exces poate face să-i cadă frunzele.

De asemenea, lipsa apei va face ca frunzele să se îngălbenească și apoi să cadă. Cel mai simplu mod de a uda planta corect este să vă asigurați că stratul superior al pământului s-a uscat, înainte de a o uda din nou. Utilizați testul cu degetul: băgați degetul în pământ; jumătate de cm ar trebui să fie uscat, înainte de a o uda.