Uneori este adevărat, dar, de cele mai multe ori, acest damf greu de suportat ar putea proveni și de la scurgerea dușului.

Iată ce se poate ascunde în spatele acestui miros din baie și cum putem să scăpăm de el, conform Lifehacker.

Cum să remediați mirosul de canalizare de la scurgerea dușului

Există câteva surse ale mirosului de apă reziduală care emană prin scurgerea de la duș, cadă sau chiuvetă. Dar este nevoie de multe încercări  pentru a afla ce anume trebuie reparat pentru a scăpa de mirosul neplăcut.

Canalizarea este înfundată?

Uneori este evident că problema este legată de înfundarea canalizării. Alteori, deși pare că scurgerea funcționează, în realitate este înfundată. Dacă nu ați avut niciodată „privilegiul” de a curăța o scurgere a dușului, s-ar putea să vă întrebați de unde vine mirosul de canalizare.

Cei care se pricep știu că acolo se acumulează păr, piele moartă, bacterii, reziduuri de săpun, uleiuri de corp, resturi de detergent și altele.

Cum puteți face operațiunea de curățare

Sifonul P, sau sifonul de scurgere, este o secțiune de țeavă în formă de U care reține o cantitate mică de apă în orice moment pentru a preveni curgerea resturilor din canalizare prin aceasta. Când sifonul P se usucă, în baie va începe să miroasă foarte urât.

Se întîmplă cel mai frecvent în dușurile care sunt  mai rar folosite sau care nu au fost folosite deloc. Dacă aceasta este cauza mirosului, rularea dușului timp de aproximativ un minut pentru a umple țeava ar trebui să fie soluția.

Pe de altă parte, dacă folosiți dușul în mod regulat, sifonul P ar putea fi plin de murdarie. Pentru a-l curăța, turnați o cană de apă fierbinte în canalul de scurgere, lăsați-o să se înmoaie timp de un minut, apoi turnați o cană cu clor nediluat.

Lăsați-l să stea și să acționeze peste noapte, până a doua zi dimineața. Dacă ați încercat ambele metode, iar mirosul persistă, atunci este posibil ca sifonul să se fi spart. În acest caz, va trebui să apelați la un profesionist.

Conducte sparte

Dacă niciuna dintre soluțiile de mai sus nu a funcționat, este posibil să aveți de-a face cu țevi care s-au spart șui curg în pereți sau sub duș. Apele uzate de la duș și/sau din canalizare ar putea scăpa prin fisuri sau prin racordurile deteriorate ale conductelor și ar putea face ca baia să miroasă a canalizare.

În acest caz, remedierea problemei este ceva mai complicată, care trebuie lăsat pe mâna profesioniștilor.

Apelați cu încredere la bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt considerați, pe bună dreptate, cei mai buni agenți de curățare a casei. Persoanele care au folosit aceste două ingrediente banale spun că dau rezultate uimitoare când vine vorba de eliminarea mirosurilor neplăcute. Bicarbonatul de sodiu se dizolvă rapid, este agent de deodorizare, iar calitățile sale abrazive ajută la eliminarea cu ușurință a petelor și a grăsimilor.

Când turnați o ceașcă de bicarbonat de sodiu deasupra toaletei sau canalizării veți observa că neutralizează mirosul din baie. Această soluție durează o lună, apoi trebuie să puneți altă cantitate de bicarbonat în ceașcă. Turnat direct în sifonul de scurgere, poate îndepărta petele dure, desfundând canalele de scurgere. În plus, deoarece este non-toxic, este sigur de utilizat chiar și în preajma copiilor și a animalelor de companie.