Cum puteți scăpa de unii dintre cei mai mari dăunători din grădină. Este cea mai rapidă soluție

Sursă: Dreamstime

Razele puternice ale soarelui, buruienile, condițiile meteo nefavorabile și mulți alți factori pot distruge visul de a avea o grădină de legume, din roadele căreia să ne înfruptăm cât mai mult. Grădina devine, adesea, raiul insectelor și al târâtoarelor, chiar dacă nu toate sunt considerate inamici ai plantelor.

Există mai multe tipuri de dăunători. De cele mai multe ori, polenizatorii și insectele prădătoare țin în frâu dăunătorii distructivi, dar, dacă echilibrul este perturbat, plantele pot avea de suferit.

Printre acești dăunători ai grădinilor se numără și gândacii japonezi, recunoscuți după culoarea lor de albastru metalic sau verde, potrivit LifeHacker.

Ce ravagii lasă în urmă gândacii japonezi

Gândacii japonezi consumă frunze și flori, lăsând în urmă doar nervurile plantelor. Cele mai comune ținte ale lor sunt trandafirii, dar există și alte plante atacate de acești dăunători. Înainte de a deveni adulți, iernează în sol și mănâncă rădăcini de iarbă primăvara. Infestările abundente ale ierburilor de gazon permit buruienilor să preia controlul.

Cel mai probabil, veți observa gândacii japonezi de la sfârșitul lunii iunie până la mijlocul lunii august. În anumiți ani, este posibil să observați o abundență de gândaci japonezi, iar în alți ani foarte puțini. Condițiile climatice locale pot juca un rol important. De exemplu, solul uscat face larvele să moară.

Capcanele pentru gândaci sunt ineficiente, deoarece tind să atragă și mai mulți gândaci în zonă. Cea mai bună apărare împotriva acestor dăunători este alegerea plantelor pe care le consideră mai puțin dorite.

Cu ce se hrănesc

Gândacii japonezi se hrănesc cu diferite specii de plante – nu sunt pretențioși. Cel mai probabil îi veți vedea hrănindu-se cu frunzișul plantelor și veți observa multe găuri mici în frunzele pe care le-au mâncat.

Ei pot defolia planta, astfel încât plantele din grădină ar putea să nu arate la fel de frumoase odată ce gândacii au terminat de ronțăit

Cum să folosești o rachetă de tenis pentru a scăpa de acești dăunători

Acest truc a fost descris de un utilizator de TikTok și se pare că dă rezultate. Este nevoie de o găleată de aproximativ 15 litri. Trebuie să fie cât mai înaltă pentru a face operațiunea de distrugere a gândacilor japonezi fără să vă aplecați prea mult.

Puteți pune în găleată o cantitate suficientă de apă și săpun sau, dacă aveți la îndemână, puteți goli o cutie de bere. Scopul este să înecați dăunătorii, iar apa simplă nu va face asta. Apoi luați o rachetă de tenis, chiar și de jucărie.

Important este ca suprafața rachetei să fie suficient de mare astfel încât atunci când loviți planta, să nu o deteriorați sau să-i rupeți tulpina. Ideea este să loviți cu suficientă forță pentru a scăpa de gândaci. Asigurați-vă că insectele sunt moarte, lăsând capacul peste găleată, peste noapte, și apoi aruncați-le la gunoi.

Capcanele pentru gândaci sunt ineficiente, deoarece tind să atragă și mai mulți gândaci în zonă. Cea mai bună apărare împotriva acestor dăunători este alegerea plantelor pe care le consideră mai puțin dorite.