Site-ul Cnet arată cum putem să accesăm acele datele private pe care Google le are despre noi., precum și cum să ștergem o parte di ele sau pe toate. De asemenea, ne îndrumă să alegem anumite setări care limitează accesul Google la informațiile noastre.

Aflați ce informații private consideră Google „publice”

Sunt șanse ca Google să știe numele tău, fața ta, ziua ta de naștere, sexul tău, alte adrese de e-mail pe care le folosești, parola și numărul de telefon. Unele dintre acestea sunt listate ca informații publice (nu parola dvs., desigur). Iată cum să vezi ce distribuie Google lumii despre tine.

Care sunt pașii de urmat, dacă doriți să eliminați Big Brother-ul la care sunteți expuși:

Aflați ce informații private consideră Google ca fiin „publice”

Sunt șanse ca Google să vă cunoască numele, fața, ziua de naștere, sexul, alte adrese de e-mail pe care le utilizați, parola și numărul de telefon. Unele dintre acestea sunt listate ca informații publice. Iată cum puteți să vedeți ce distribuie Google despre voi

1. Deschideți un browser și navigați la pagina Contului vostru de Google.

2. Introduceți numele de utilizator Google (cu sau fără „@gmail.com”).

3. Din bara de meniu, alegeți ”Informații personale” și examinați informațiile. Vă puteți schimba sau șterge fotografia, numele, ziua de naștere, sexul, parola, alte adrese de e-mail și numărul de telefon.

4. Dacă doriți să vedeți care informații despre voi sunt disponibile public, derulați până în jos și selectați ”Despre mine”.

5. Pe această pagină, fiecare linie este etichetată fie cu o pictogramă de persoane (vizibilă pentru oricine), cu o pictogramă de clădire de birouri (vizibilă numai pentru compania voastră), fie cu o pictogramă de lacăt (vizibilă doar pentru voi). Selectați unul dintre ele, pentru a alege dacă îl faceți public, semipublic sau privat. În prezent, nu există nicio modalitate de a vă face contul complet privat.

Aruncați o privire la înregistrările Google ale activității voastre online

Dacă vreți să vedeți filonul principal de date pe care Google îl are despre voi, urmați acești pași pentru a le găsi, a le revizui, a le șterge sau a seta șteregerea lor automată după o perioadă de timp. Dacă vreți să exercitați mai mult control asupra datelor personale, dar doriți totuși ca serviciile Google, cum ar fi căutarea și Google Maps, să vă personalizeze rezultatele, ar fi bine să setați datele pentru ștergerea automată după trei luni. . Dacă nu, nu ezitați să vă ștergeți toate datele și setați Google să nu vă mai urmărească.

1. Conectați-vă la Contul vostru de Google și alegeți ”Date și confidențialitate” din bara de navigare.

2. Pentru a vedea o listă cu toate activitățile pe care Google le-a înregistrat, derulați la istoric Setări și selectați WebActivity și aplicație. Aici sunt înregistrate toate căutările voastre pe Google, istoricul vizionărilor YouTube și alte interacțiuni cu aplicațiile și serviciile Google.

3. Pentru a o opri complet, bifați poziția oprit. Dar atenție: modificarea acestei setări va face, cel mai probabil, orice dispozitive Google Assistant pe care le utilizați, inclusiv difuzoarele și afișajele inteligente Google Home și Google Nest, practic inutilizabile. 4. Dacă doriți ca Google să nu mai urmărească doar istoricul browserului Chrome și activitatea de pe site-urile la care vă conectați cu contul Google, debifați prima casetă. Dacă nu doriți ca Google să păstreze înregistrările audio ale interacțiunilor voastre cu Google Assistant, debifați a doua casetă. În caz contrar, treceți la Pasul 5.

5. Pentru a seta Google să șteargă automat acest tip de date, fie o dată la trei sau la 18 luni, selectați Ștergere automată și alegeți intervalul de timp cu care vă simțiți cel mai confortabil. Google va șterge imediat toate datele curente mai vechi decât intervalul de timp specificat. De exemplu, dacă alegeți trei luni, orice informații mai vechi de trei luni vor fi șterse imediat.

6. După ce ați ales o setare de ștergere automată, va apărea o fereastră care vă va cere să confirmați. Selectați Ștergeți sau Confirmați.

7. Apoi, selectați Manage Activity. Această pagină afișează toate informațiile pe care Google le-a colectat despre voi din activitățile menționate în pașii anteriori, aranjate după dată, până în ziua în care v-ați creat contul sau ultima dată când ați șters această listă.

8. Pentru a șterge anumite zile, selectați pictograma coșului de gunoi, apoi alegeți Am înțeles. Pentru a obține detalii mai specifice sau pentru a șterge articole individuale, selectați pictograma cu trei puncte, apoi alegeți fie Detalii, fie Ștergere.

9. Dacă preferați să ștergeți manual o parte sau tot istoricul, selectați pictograma cu trei puncte din dreapta barei de căutare din partea de sus a paginii și alegeți Ștergeți activitatea, apoi alegeți Ultima oră, Ultima zi, Tot timpul sau interval personalizat.

10. Pentru a vă asigura că noile setări au fost efectuate, reveniți la Manage Activity și asigurați-vă că orice se află acolo revine doar celor 3 sau 18 luni pe care le-ați selectat.

Încă un lucru important despre confidențialitate

Doar pentru că ați setat Google să nu vă urmărească activitatea online sau offline, nu înseamnă neapărat că v-ați dat la fund complet pentru Google. Gigantul vă poate urmări locația fizică chiar dacă dezactivați serviciile de localizare folosind informațiile colectate de la Wi-Fi și alte semnale wireless din apropierea telefonului. Așa cum Facebook o face de ani de zile, Google vă poate urmări chiar și atunci când nu sunteți conectat.