Cu siguranță, acest milionar din 2007 nu era același cu cel din 1992, pentru că sunt destule schimbări în piramida milionarilor. Potrivit Business Insider, în anii ’90 doar 25% dintre cei mai bogați americani prezenți în ”Fortunate 400” (topul care ia în calcul executivii care și-au crescut veniturile anuale pe baza câștigurilor de pe bursă sau imobiliare) au apărut în mai mult de o ediție a topului. Însă, chiar și așa, mesajul este același: bogații se îmbogățesc din ce în ce mai mult.
Potrivit unui studiu IRS (Internal Revenue Service) efectuat pe baza veniturilor realizate, citat de Business Insider, creșterea averilor s-a datorat câștigurilor de capital. În ultimii ani ai bubble-ului, cei 400 ”Fortunate” și-au făcut jumătate din avere astfel (profit din creșterea valorii unei investiții, precum o proprietate sau acțiuni pe bursă) și mai puțin de 10% din venituri tradiționale.
Venitul mediu al unui american din ”Top 400 Fortunate” a crescut cu 650% între 1992 și 2007, la fabuloasa valoare de 344 de milioane de dolari. În tot acest timp, salariul mediu abia dacă s-a dublat. Însă, câștigul mediu pe cap de bogataș a crescut cu 1.200%. Cum au reușit cei mai bogați să devină și mai înstăriți? Prin investiții. Dacă privim profilul unui astfel de milionar, putem vedea că patru din zece sunt manageri, executivi și supervizori la companii nefinanciare și doar 8% sunt finanțiști; 7% sunt avocați, 6% doctori și 4% lucrează în imobiliare.