Graficul de mai jos, realizat de Facebrands, arată numărul total al menţiunilor şi numărul paginilor pe care au fost detectate menţiunile pentru "referendum":

Numele preşedintelui suspendat a fost menţionat tot mai des pe Facebook în preajma suspendării, iar ulterior discuţiile s-au concentrat pe pagini pro şi contra, încadrate în categoria Proteste din Facebrands.ro.

Pe parcursul ultimei luni, interesul a scăzut pentru paginile de Politică la modul general, însă a crescut interesul pentru paginile de proteste, care includ proteste din partea ambelor tabere implicate precum si proteste la adresa intregii clase politice. Un bun exemplu este pagina Neam Săturat (vezi foto).
În luna iunie au interacţionat cu cele 170 de pagini din categoria Politică 81.055 utilizatori de Facebook, iar in iulie numărul acestora a scăzut la  74.266. Pe cele 41 de pagini din categoria Proteste, numărul utilizatorilor care au interacţionat a fost de 4 ori mai mare în luna iulie, ajungând la 71.906, de la 17.759 in iunie.