Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, a revocat-o pe reprezentanta sa, Cornelia Paloş, din funcţia de membru al administraţiei Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).
Consiliera pe probleme de cinematografie a Ministerului a fost implicată indirect în concursul pentru finanţarea proiectelor cinematografice, organizat de CNC în decembrie 2006. Radu Nicolae şi Mircea Sâmpetru au fost trimişi în juriul concursului de către Asociaţia Română de Film şi Teatru (AROFT), înfiinţată în noiembrie 2006 de Cornelia Paloş şi regizorul Adrian Popovici.
În acest context, compania de producţie Artis Film, ce a aparţinut Corneliei Paloş, administrată de partenerul său de asociaţie, regizorul Adrian Popovici, a obţinut la concurs patru finanţări, în valoare totală de 1,3 milioane de lei. Cele mai importante au fost de 800.000 de lei pentru „Liceenii mileniului trei“, în regia lui Adrian Popovici, şi 462.283 de lei pentru lungmetrajul documentar „A fi sau a nu fi“, în regia Gabrielei Vasadi. Radu Nicolae a acordat nota 9,6 pentru filmul colegului său de asociaţie, în vreme ce restul juriului a dat note mult mai mici: George Bălăiţă – 6, Dinu Tănase – 5,8, Constantin Chelba – 4,2, Marin Vladimir – 8,4. În cazul Vasadi, membrul juriului recomandat de asociaţia Corneliei Paloş, Mihai Sâmpetru, a dat nota cea mai mare: 9,25.
Directorul general CNC, Eugen Şerbănescu, a declarat că rezultatul concursului nu a putut fi influenţat de reprezentanţii AROFT. Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, s-a mulţumit să constate că implicarea Corneliei Paloş în AROFT a fost „imorală“.