Pentru a avea o recoltă de roșii suculente și gustoase, există un amestec pe care îl puteți prepara acasă, rapid, și care nu este deloc costisitor. Procedeul trebuie aplicat când tomatele încep să se înroșească.
Trebuie spus că secretul este o soluție care poate fi folosită nu doar pentru roșii. Este ideală și în cazul altor legume precum morcovii, ceapa și sfecla și multe altele.
Cel mai bun moment pentru a trata plantele
Experții în domeniu spun că, cel mai bun moment pentru a trata plantele este în timpul fructificării active. De exemplu, în cazul roșiilor când acestea încep să se înroșească.
Soluția secretă care va asigura o recoltă generoasă și un gust excepțional pentru roșiile dumneavoastră este ușor de preparat, costă foarte puțin și, cu siguranță, va da roade. De aceea, vă recomandăm să o încercați.
Amestecul pentru roșii sănătoase și gustoase
În primul rând, aveți nevoie de o cană de 250 de ml cu cenușă de lemn. Aceasta trebuie diluată cu apă. După acest pas, adăugați o lingură de sare în soluție și amestecați bine. Specialiștii vă sfătuiesc să lăsați amestecul apoi să stea timp de 2-3 zile pentru a vă asigura că ingredientele sunt bine omogenizate.
Imediat ce soluția este gata, puteți să începeți să o folosiți pentru a vă uda plantele. Turnați aproximativ o jumătate de litru de soluție la rădăcina fiecărei roșii.
Cenușa de lemn oferă minerale și nutrienți importanți care sunt necesari pentru dezvoltarea sănătoasă a plantelor.
Cenușa de lemn este formată din calciu (10-25%), magneziu (1-4%), potasiu (5-15%) și fosfor (1-3%), în funcție de tipul de lemn pe care l-ați folosit pentru foc. Dacă cenușa de lemn ar fi ambalată și comercializată ca îngrășământ, ar avea o valoare de 0-1-3 pentru Nitrogen-Fosofor-Potasiu – cei mai importanți nutrienți, fără de care plantele nu ar putea crește.
De asemenea, aceasta este ideală pentru plantele iubitoare de calciu. Cu un nivel foarte ridicat de calciu, cenușa de lemn este un foarte bun aditiv de sol pentru plantele care se bucură de o cantitate suplimentară de calciu, cum ar fi fasolea, broccoli, varză de Bruxelles, varză, conopidă, țelină, salată verde, mazăre, cartofi, spanac și roșii.