Antreprenor, autor a 13 cărţi şi expert în marketing, Seth Godin a spus în cadrul unei emisiuni canadiene că actuala "recesiunea este o una permanentă", pentru că asistăm la sfârşitul erei industriale, ceea ce înseamnă, de asemenea, sfârşitul angajatului obişnuit. "Durează de 80 de ani. De 80 de ani ai un loc de muncă, faci ceea ce ţi s-a spus, apoi ieşi la pensie. Oamenii au fost crescuţi cu ideea că dacă îşi plătesc impozitele şi fac ceea ce li se spune, îi aşteaptă o pensie, există un fel de plasă de siguranţă. Iar oamenii buni obţineau un salariu bun pentru o muncă obişnuită. Dar s-a terminat. 2012 nu va mai fi la fel, va fi mai rău. Şi nu suntem pregătiţi pentru că sistemul în care trăim a fost construit în aşa fel încât să facem ceea ce ni se spune. Dar acum nu ştim ce să facem pentru că e revoluţie", a spus Godin.

În acest context, sfatul lui este că oamenii ar trebui să îşi ia cariera în propriile mâini, cu alte cuvinte, să nu aştepte să îi aleagă cineva, ci să se aleagă ei pe sine. "Dacă vrei să scrii o carte, nu trebuie să aştepţi să te aleagă un editor, poţi să ţi-o publici singur. Dacă vrei să scrii, scrie, dacă vrei să porneşti o mişcare, porneşte-o. Dacă vrei, poţi face o schimbare", a spus Godin, fost vicepreşedinte al departamentului de marketing direct de la Yahoo!

"Dacă eşti un om obişnuit, care face o muncă obişnuită, poţi fi sigur că mai există cineva ca tine, care face acelaşi lucru, dar pe bani mai puţini. Trebuie să te gândeşti la o modalitate de a face ceva interesant, diferit, să fii unic pentru că atunci oamenii te vor găsi şi te vor plăti mai mult. Trebuie să alegi între a fi ieftin şi a fi unic", este sfatul lui Godin. 
<object height="360" width="640"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/JJj_WHCdLtQ?version=3&hl=en_US" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="https://www.youtube.com/v/JJj_WHCdLtQ?version=3&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="360" width="640"></embed></object>