O insotitoare de bord din Franta a castigat premiul vietii sale. Este vorba despre o calatorie in spatiu, la 100 de km altitudine, in jurul orbitei Pamantului. Nu va ganditi ca Mathilde Epron, fericita castigatoare, a primit acest premiu pentru merite deosebite la locul de munca, ci a avut inspiratia sa cumpere o ciocolata KitKat, care continea codul castigator.

 

Nestle, proprietara marcii KitKat,  a avut initiativa acestui premiu excentric, ce va putea fi pus in aplicare, in colaborare cu grupul aeronautic american Rocketplane, iar calatoria se va derula in 2011, daca totul decurge conform programului.

 

Castigatoarea va participa la un program de 4 zile de antrenamente intensive, in Oklahoma City, inainte de a se imbarca in vehiculul spatial de patru locuri.

 

Aparatul de zbor Rocketplane XP poate zbura la o inaltime maxima de 100 de kilometri fata de sol, oferind cinci minute de imponderabilitate pentru pasageri. Compania americana doreste popularizarea acestui tip de zbor, un fel de „NASA-low cost”, pentru toti cei interesati de experiente inedite. Mathilde Epron va deveni astfel unul dintre primii europeni care participa la un program spatial neoficial.

 

In cazul in care zborul nu va putea fi posibil pana in 2011, castigatoarea va primi din partea Nestle suma de 147.000 de euro, un fel de premiu „de consolare”.

 

Sursa: Liberation.fr

 

Citeste alta stire din categoria EXIT