Prin urmare, este clar că mulți oameni au început să taie de pe lista de cumpărături produse proaspete, de calitate, pește sau alte alimente sănătoase, alegând variante mai ieftine. Vestea bună este că se poate mânca bine chiar cheltuind mai puțini bani, potrivit unui expert citat de Ipswichstar.
Conform expertului, a avea un buget săptămânal mai mic nu înseamnă că trebuie să compromiți calitatea produselor pe care le consumi.
Cea mai mare risipă de alimente și, prin urmare, de bani este tocmai aruncarea la gunoi a alimentelor care s-au perimat. Dacă planificați și cumpărați doar ceea ce aveți nevoie, atunci această risipă ar putea să dispară, arată Ipswichstar.
Iată câteva sfaturi despre cum se poate mânca bine chiar cu mai puțini bani.
Analizați cât dați pe mâncare
Începeți prin a analiza cât de mult cheltuiți în fiecare săptămână pe cafea, croissante și alte produse pentru micul dejun, dar și pe salate, supe și sandvișuri la prânz, pe gustări și alte delicii alimentare.
Notați de fiecare dată când cumpărați ceva. Faceți acest lucru timp de o săptămână, apoi înmulțiți cu patru pentru a vă face o idee aproximativă despre cât scoateți din buzunar.
Notați apoi cât cheltuiți la magazinele alimentare în fiecare lună. Angajați-vă să economisiți o anumită sumă în fiecare săptămână și apoi vedeți ce puteți face cu banii pe care i-ați economisit.
Planificați planificarea
Încercați să deveniți un profesionist în planificare. Alegeți un moment de respiro, în care știți că puteți să planificați mesele pentru săptămâna viitoare – mic dejun, prânz și cină. Ideal ar fi să planificați la mijlocul săptămânii pentru săptămâna următoare (puneți un memento pe telefon dacă simțiți nevoia).
Planificarea elimină stresul de a decide zilnic ce trebuie să mâncați. Tot ce trebuie să faceți este să stați mai mult timp în bucătărie!
Tăiați de pe listă ce aveți deja
Apoi, transformați planul de masă săptămânal într-o listă de cumpărături. Verificați în congelator, frigider și cămară ce produse aveți deja. Tăiați apoi de pe lista de cumpărături aceste produse.
Alte metode de a economisi
Cu siguranță există modalități de a cumpăra aceleași alimente, cu bani mai puțini. Iată care sunt:
1. Cumpărați fructe și legume congelate – acestea sunt adesea congelate în câteva minute după ce s-au cules, așa că pot avea mai mulți nutrienți decât echivalentul „proaspăt” care a stat pe raftul unui supermarket timp de o săptămână.
2. Cumpărați pește congelat sau conservat. Conserva de pește poate fi o opțiune excelentă pentru o salată sau pentru un prânz rapid.
Cumpărați leguminoase uscate (linte, fasole, năut) și gătiți-le. Necesită mai mult timp, dar este mult mai economic decât când sunt gata preparate.
Țineți-vă de listă! Nu cumpărați pe lângă!
Cumpărăturile făcute în afara listei, în mod impulsiv, sunt cel mai mare dușman pentru oricine dorește să respecte bugetul pe care-l are la dispoziție.
Un alt sfat pe care cu siguranță îl știți este acesta: nu mergeți niciodată la supermarket când vă este foame! Veți fi tentat să cumpărați tot magazinul și să dați mai mulți bani decât vă ține punga.