Funcţia “link2mobile” este instalată pe Gigaset DX600A, DX800A şi DL500A, trei noi telefoane pentru locuinţă, pentru biroul de acasă sau pentru firmele mici cu până la patru angajaţi.

Noua funcţie integrează telefoanele mobile într-un sistem de telefonie prin intermediul functiei Bluetooth, permiţând astfel telefoanelor din reţeaua fixă să preia apeluri de pe un telefonul mobil şi să efectueze apeluri prin reţeaua GSM.

Odată setată conexiunea Bluetooth între telefonul mobil şi dispozitivul de telefonie fixă, utilizatorii nu trebuie decât să apese o tastă pentru a reconecta telefonul mobil la telefonul de birou, spre exemplu, când se reîntorc de la întâlnirile de afaceri. Ca şi avantaje: utilizatorii pot prelua şi efectua apeluri folosind un singur telefon Gigaset, pot încarca telefonul mobil şi pot găsi cel mai potrivit spaţiu pentru acesta, mai ales în cazul în care există probleme cu semnalul. La noul echipament Gigaset pot fi înregistrate până la 6 receptoare suplimentare, oferindu-se astfel maximă mobilitate utilizatorului, atât acasă cât şi la birou. Distanţa de operare este de 50 metri în interior şi 300 metri exterior.

Funcţia link2mobile este preinstalată pe noile telefoane Gigaset DL500A şi DX800A şi pe noul DX600A fabricat după luna Septembrie 2010. Doar telefonul Gigaset DX800A se comercializează şi în România.