Statisticile arată că Facebook se află în top 3 referrals în toate campaniile dezvoltate la ora actuală, iar bătălia pentru Like-uri, intens criticată de experţii în social media este, mai degrabă, o formă prin care se îndeplinesc obiectivele comunicării, a declarat Costin Radu, Managing Partner la The Geeks, în cadrul conferinţei Social Networks Strategy.
Un Like poate spune “am aflat despre…”, ” mi-a plăcut, deci am dat Share” sau ”Am dat Like şi atât”, ultima variantă fiind valabilă în cadrul concursurilor susţinute pe platforma de socializare.
În ciuda faptului că Facebook este un instrument puternic de marketing, campaniile nu trebuie să se dezvolte numai în zona digitală. Like-urile nu ţin locul vânzărilor, ci mai degrabă trebuie analizată maniera în care angajamentul fanilor, respective numărul de Like-uri, Share-uri, comentarii ş.a.m.d. influenţează Vânzările.
Cum creşti pe Facebook în trei paşi:
- Conţinut
- Aplicaţii
- Ad-uri
Acestea sunt cele trei coordonate ale dezvoltării unei campanii de success pe Facebook, potrivit lui Costin Radu.
La nivel de conţinut contează cum, ce şi cât de des se postează pe Wall. Administratorul paginii de brand trebuie să scrie constant, echilibrat, să urmărească numărul de afişări pe post şi nu numărul de fani, să introducă frecvent noutăţi pe pagină, să nu exagereze cu promoţiile, să respecte specificul brandului şi să încurajeze postările venite din partea fanilor.
În ceea ce priveşte aplicaţiile, acestea trebuie să fie în conformitate cu reglementările Facebook, a insistat Costin Rusu. Consursurile pe bază de Like-uri, extreme de populare în ţara noastră, sunt interzise, de pildă. Fanii nu trebuie să fie presaţi, aşadar, să dea Like, Share sau Allow. Facebook Insights reprezintă o resursă fenomenală pentru paginile de brand, însă administratorul trebuie să monitorizeze personal activitatea de pe fanpage.
Reclamele plătite pe Facebook pot fi utile, însă este important ca administratorul paginii să folosească Sponsored Stories şi să pornească aplicaţiile fără Social Ad-uri, pentru a testa în ce măsură acestea pot devein virale fără suport de o altă natură. Potrivit lui Costin Radu, publicul este în mod obligatoriu unul segmentat, de aceea trebuie să i se comunice în moduri diverse. Întrebat care este diferenţa dintre ad-urile non-branded şi cele branded, Costin Radu a explicat că ambele pot funcţiona atunci când sunt utilizate corect.