Cum să curățați corect paharele de vin în patru pași simpli. Indiferent dacă intenționați să organizați o cină cu mulți invitați și nu doriți ca paharele de vin, care nu strălucesc, să submineze estetica de amenajare a mesei, sau pur și simplu vreți ca acestea să fie curate și strălucitoare, este obligatoriu să știți cum trebuie curățate.
Curățarea cu oțet este o modalitate excelentă
Folosind tehnici greșite de curățare, vei constata că nu scapi de petele de apă dură de pe pahar sau chiar că vinul nu are un gust potrivit.
Curățarea cu oțet este o modalitate excelentă de a menține claritatea paharelor de vin, deoarece natura sa acidă va descompune cu ușurință grăsimea și va ucide bacteriile. În plus, va elimina orice miros persistent sau reziduuri care pot afecta aroma vinului.
Cu toate acestea, nu folosiți oțet pentru a curăța paharele de vin prea des, deoarece acesta poate eroda paharul și poate compromite integritatea lui, ducând la zgârieturi care pot afecta gustul și aroma vinului.
HomesandGardens arată patru pași simpli pentru a vă asigura că paharele de vin rămân curate și strălucitoare, fără pete de deteriorare sau uzură.
Cum să curățați corect paharele de vin
„Pentru ca curățarea paharelor să fie mai simplă și mai eficientă, trebuie să le separați, în funcție de tip: de exemplu, pahare de vin, pahare de zi cu zi și pahare delicate”, recomandă Jade Piper, manager de operațiuni la BetterCleans. „Apoi, le puteți spăla în etape, pentru o curățare cu adevărat temeinică”, adaugă el.
Paharele de vin au forme unice și specificații diferite de îngrijire și pentru curățare. Prin clasificarea paharelor în funcție de stilul și delicatețea lor, vă puteți asigura că sunt curățate corespunzător, fără a le deteriora.
Utilizați apă caldă și o cantitate mică de detergent de vase fără parfum
Spălarea mâinilor este cea mai blândă metodă care previne pătarea sticlei. Iată cum recomandă experții să o faceți:
Utilizați apă caldă și o cantitate mică de detergent de vase ușor, fără parfum, pentru a curăța paharele. Este important să folosiți doar apă caldă, deoarece cristalul se va sparge sub apa fierbinte, iar apa rece nu va fi de folos.
Este bine să eviți să folosești prea mult detergent de vase, deoarece acesta poate lăsa un reziduu care provoacă pete sau o peliculă pe pahar, afectând gustul vinului. De asemenea, ar trebui să evitați agenți de curățare puternici, deoarece pot deteriora sticla.
Clătiți paharul imediat după ce ați savurat un vin roșu
Sticla este poroasă și se poate păta. Asigurați-vă că ați clătit paharul cât mai curând posibil după ce ați băut un vin roșu. Dar și un vin alb! Va ajuta pentru operațiunea următoare.
Alegeți spălarea manuală
Chiuveta poate fi un loc periculos. Mâinile pot aluneca mai ușor pe suprafețele umede și riscăm să ciobim sau chiar să spargem paharele. S-ar putea să credeți că mașina de spălat vase este soluția, dar cea mai bună variantă este tot spălarea manuală, într-un recipient mai mic, mai puțin rigid.
Există chiuvete create special pentru asta, dar aceleași rezultate pot fi obținute cu un vas mai mic din plastic sau chiar cu un bol mare din silicon sau plastic.
Folosiți oțet
Detergenții de vase pot face rău paharelor de vin. Reziduurile pot modifica aroma vinului și nimeni nu ar vrea asta. Dacă nu puteți achiziționa detergenți speciali sau agenți de clătire, oțetul alb sau acidul citric fac adevărate minuni.
Uscați paharele pe un scurgător de vase
Lăsați paharele spălate să usuce. așezându-le cu susul în jos pe un scurgător de vase. Acest lucru permite aerului să circule dedesubt și previne apariția petelor. Dacă nu aveți un suport, utilizați un grătar. Aveți grijă când le așezați astfel încât să nu le ciobiți!
Cel mai bine este să ştergeţi paharele imediat după ce le-aţi spălat, cu cu un prosop din microfibră, care nu lasă scame. După ce le-aţi şters, este bine să le ţineţi într-un loc unde praful nu poate ajunge, de preferat într-o cutie şi apoi în dulap.