Dacă sunteți foarte meticulos în tot ce ce faceți, cu siguranță nu pierdeți din vedere nicio pată care apare pe mobilă sau pe aparatele din bucătărie. Cel mai problematic este adesea aragazul sau cuptorul cu microunde, care se murdăresc foarte repede.

Igienizarea este extrem de importantă și poate fi realizată atât cu ingrediente naturale, găsite în gospodărie, cât și cu detergenți profesionali. Acestea ajută la curățarea în profunzime a cuptorului cu microunde și la eliminarea mirosurilor neplăcute ce pot persista după ce ai încălzit mai multe feluri de mâncare.

The Spruce sugerează o metodă de curățare a cuptorului cu microunde care nu vă va lua decât 5 minute. Iar singurele ingrediente necesare sunt oțetul și apa.

Cum să curățați cuptorul cu microunde cu apă și oțet

Adăugați suficient amestec pentru a umple un castron mic. Aproximativ o cană de apă la câteva linguri de oțet este suficientă pentru a face această operațiune. Cu cât vei pune mai mult oțet în bol, cu atât va fi mai puternic parfumul.  Când ați umplut bolul după bunul plac, introduceți-l în cuptorul cu microunde pentru aproximativ un minut. În funcție de cât de mare este murdăria în cuptorul cu microunde, va fi necesar să-l lăsați mai mult timp. Nu trebuie să lăsați foarte mult, astfel încât tot lichidul să se evapore din bol. 

Apoi porniți cuptorul cu microunde în trepte de un minut. Căldura cuptorului cu microunde aburește amestecul de apă și oțet, facilitând îndepărtarea stratului de mâncare de pe interior, după ce a fost slăbit cu abur. 

Când cuptorul este gata de funcționare, luați o cârpă (sau un prosop de hârtie) și ștergeți bine interiorul. 

Cuptorul cu microunde este un aparat foarte util în bucătărie, dar, în același timp, poate fi o sabie cu două tăișuri. Deoarece funcționează complet diferit față de un cuptor normal, este dificil să ne dăm seama ce tip de recipiente se pot pune la microunde.

În plus, dacă metalul funcționează bine într-un cuptor normal, este foarte periculos în cuptorul cu microunde. În vreme căldura cuptorului topește recipientele de plastic, acestea rezistă perfect în cuptorul cu microunde. Dar ce se întâmplă cu alte materiale, de exemplu, cu cele din ceramică?

Un truc recomandat de Mashed funcționează foarte bine pentru a vedea dacă anumite farfurii și boluri pot încălzi mâncarea la microunde.

Nu aveți nevoie decât de trei lucruri

Înainte de orice, este bine să rețineți că siguranța pentru cuptorul cu microunde nu înseamnă neapărat siguranță pentru cuptor. Iar multe recipiente conțin instrucțiuni care vă pot ajuta să știți dacă pot fi băgate, sau nu, la microunde.

Dacă nu, găsiți aceste instrucțiuni, puteți face acest experiment. Pentru a testa materialul respectiv, veți avea nevoie de trei lucruri: vasul respectiv, apă de la robinet și o ceașcă sau un castron pentru cuptorul cu microunde, în care să puneți apă.

După ce umpleți castronul respectiv cu apă, băgați-l în cuptorul cu microunde lângă vasul pe care doriți să-l testați.

Dacă nu suportă căldura, țineți vasul departe de cuptorul cu microunde

Apoi, închideți ușa cuptorului cu microunde și porniți-l timp de un minut, după care scoateți vasul și castronul cu apă. Dacă apa este fierbinte și vasul este încă rece, este sigur și poate fi folosit într-un cuptor cu microunde.

Dacă vasul este fierbinte, iar apa nu, vasul nu este sigur pentru a fi băgat în cuptorul cu microunde. Este extrem de simplu. Practic, puteți transforma o experiență nefericită într-un experiment.

Vesela care nu este sigură pentru cuptorul cu microunde se încălzește foarte repede, în timp ce mâncarea rămâne călduță. Acest lucru nu este doar frustrant, ci și periculos.