Cum să curățați rezervorul vasului de toaletă. Vă poate scuti de reparații costisitoare

toaletă, WC, plantă

SURSA FOTO: Dreamstime

Cum să curățați rezervorul vasului de toaletă. Cei mai mulți dintre noi știu cum se curăță o toaletă. Dar știați că rezervorul - adică partea din spate, unde se află mecanismul de tragere a apei - trebuie curățat, de asemenea, din când în când?

Operațiunea, deși pare dificilă, vă poate scuti de facturile costisitoare ale reparațiilor instalațiilor sanitare. Iată cum puteți să curățați un rezervor de toaletă și de ce este important să faceți asta.

Ce rol are rezervorul vasului de WC

Rezervorul este locul în care se află apa. Când trageți apa la WC, aceasta curge curge rapid din rezervor în vasul de toaletă. Apoi rezervorul se umple încet cu apă și va rămâne acolo până la următoarea spălare.

Deoarece acționează ca un rezervor, sedimentele, mineralele și alte materiale prezente în sistemul de apă pot, în timp, să se acumulee pe fundul rezervorului, împiedicând cantitatea de apă pe care o poate stoca rezervorul și mecanismul de tragere a apei. Mucegaiul și bacteriile se dezvoltă rapid și aici.

Urmați acești pași

„Este esențial pentru toaletă și pentru calitatea instalațiilor sanitare să cureți rezervorul de aproximativ două ori pe an și, chiar mai des dacă aveți apă dură”, spune instalatorul Josh Mitchell.

„Cu toate acestea, este una dintre sarcinile de curățare pe care adesea le trecem cu vederea!”

Din fericire, operațiunea este foarte simplă, dacă urmați pașii de mai jos scrie Womansworld.

Cum să curățați rezervorul toaletei

Pasul 1: Localizați supapa

Localizați supapa de apă pe conducta care conectează toaleta de perete și răsuciți-o în sensul acelor de ceasornic. Astfel veți opri apa. Apa din rezervor se va scurge, iar rezervorul nu se va umple până când nu porniți din nou supapa. Acum rezervorul este gata pentru a fi curățat.

Pasul doi: Folosiți soluția de curățare

Expertul recomandă utilizarea oțetului alb simplu, nediluat. Oțetul este o soluție excelentă de curățare, deoarece acizii ajută la descompunerea depozitelor de minerale.

„Pe de altă parte, este suficient de blând pentru a nu deteriora mecanismul de spălare, dacă îl clătiți bine de tot când ați terminat”, explică acesta.

Dacă nu aveți oțet, puteți folosi peroxid de hidrogen, care este o altă modalitate blândă, dar eficientă, de a elimina depozitele de minerale și murdaria, bacteriile și mucegaiul, adaugă el.

„Un strop de detergent de vase poate ajuta, mai ales dacă rezervorul are o acumulare cu aspect lipicios”, adaugă el.

Expertul spune că nu ar trebui să folosiți înălbitor, deoarece poate fi prea dur când acționează asupra mecanismului de spălare.  „Și nu combinați înălbitorul cu nicio altă soluție de curățare”, avertizează el, „deoarece poate crea gaz toxic atunci când
este amestecat cu alte substanțe chimice de curățare obișnuite, inclusiv oțet și amoniac”.

Pasul trei: curățarea rezervorului

Puneți-vă mănuși de cauciuc pentru a vă proteja mâinile. Turnați puțin oțet în rezervor sau adăugați aproximativ o ceașcă într-o sticlă cu pulverizator, cu un strop de detergent de vase și faceți o pulverizare completă în interiorul rezervorului.

Lăsați amestecul să acționeze cel puțin zece ore, peste noapte, pentru a distruge orice depozite de minerale.

Apoi, frecați ușor toate suprafețele – de la mecanismul de spălare până la rezervorul în sine – folosind peria de toaletă obișnuită. „Puteți folosi și o periuță de dinți pentru a pătrunde în colțurile mai mici. Lăsați oțetul să-și facă treaba!

Umpleți un vas cu apă caldă și turnați-o încet în rezervor, clătind toate zonele pe care le-ați curățat. Nu umpleți rezervorul în exces! Odată ce ați turnat suficientă apă, puteți spăla toaleta. Apoi porniți din nou supapa – răsuciți în sens invers acelor de ceasornic – astfel încât rezervorul să se umple normal, ca de obicei.