Pentru mulți dintre noi, este prânzul perfect pentru că seara, dacă sunt cu carne, pot pica greu la stomac! Ardeii umpluți sunt delicioși și dacă umplutura este fără carne, doar cu orez, ciuperci și legume.

Un truc simplu, dacă îl vei aplica, le va da o savoare deosebită ardeilor umpluți.

Ingrediente pentru ardei umpluți la cuptor

• 8 ardei grași mai mari
• 800 grame carne amestec (porc și vită)
• 1 legătură de pătrunjel
• 1 legătură de mărar
• 2 lingurițe boia dulce
• 700 ml bulion + 250 ml apă rece
• 2 cepe mari
• 70 grame orez cu bob rotund
• câteva frunze de țelină
• 1 linguriță de zahăr
• 50 ml ulei
• sare, piper, cimbru uscat – după gust

Care este secretul

Prima dată, curăță ceapa și toac-o mărunt. Decupează căpăcelele ardeilor la codiță și curăță-i bine de nervuri și semințe. Spală și toacă mărunt verdeața – pătrunjelul și mărarul.

Pune ceapa la călit în 3 linguri de ulei și un praf de sare, până devine sticloasă. Adaugă apoi orezul uscat și mai lasă pe foc 2-3 minute, amestecând încontinuu ca să nu se ardă. Lasă deoparte compoziția la răcit.

Într-un castron încăpător, pune carnea tocată, verdeața mărunțită, cimbrul, boiaua, sare și piper, după gust, plus ceapa cu orez, călite și răcite.

Amestecă bine cu mâinile în compoziție, ca să se omogenizeze bine toate ingredientele.

Umple fiecare ardei gras cu 2-3 linguri de compoziție, dar ai grijă să nu îndeși prea multă compoziție, mai lasă spațiu cât un deget.

După ce ai umplut ardeii, pune 3 linguri de ulei într-un wok sau o tigaie adâncă și pornește focul. Frige la foc iute ardeii umpluți pe fiecare parte câte 30 de secunde, ca să se rumenească frumos.

Acesta este secretul care vă garantează un preparat cu gust delicios. După ce au fost rumeniți toți ardeii, se pun căpăcelele decupate și se așază într-o tavă.

Se toarnă peste ardei bulionul diluat cu apă în care se pune puțin zahăr – acesta va tăia din aciditatea roșiilor. Lichidul trebuie să acopere cam jumătate din înălțimea ardeilor, potrivit csid.ro.

Printre ardei trebuie strecurate și câteva frunze de țelină, care dau un gust aparte. Tava se acoperă cu o folie de aluminiu și apoi trebuie dată la cuptor pentru 50 de minute, la 180 de grade Celsius. După expirarea timpului, ardeii se întorc pe cealaltă parte pentru încă 50 de minute, dar fără folie.