Un lucru pe care îl fac adesea cei care țin dieta keto este să caute cele mai bune rețete de pâine cu conținut scăzut de carbohidrați.
Ce este ”pâinea cloud”
Această rețetă de ”pâine cloud” folosește iaurt pentru a adăuga umiditate și moliciune preparatului.
Rezultatul este o pâine fragedă și aromată, fără carbohidrați suplimentari, delicioasă la micul dejun sau în orice moment al zilei, potrivit onandoffketo.
Ingredientele necesare pentru a face cloud bread
3,5 oz. iaurt grecesc
3,5 oz. albușuri de ou (aproximativ 3-4 ouă)
un vârf de cuțit de sare
Veți avea nevoie de un mixer pentru a bate albușurile spumă și de o tavă de silicon pentru a le coace.
Cum se prepară
- Spălați ouăle în apă calduță și uscați-le. Separați albușurile de gălbenușuri. Lăsați gălbenușurile deoparte pentru că nu mai e nevoie de ele. Le puteți păstra la frigider și le puteți folosi mai târziu pentru alte feluri de mâncare.
- Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, până când se întăresc foarte bine.
- Puneți iaurtul grecesc într-un castron. Adăugați albușurile bătute spumă. Folosiți o spatulă de silicon pentru a amesteca ingredientele cu o mișcare de pliere. Încercați să amestecați astfel încât conținutul să fie aerisit.
- Puneți aluatul într-o formă de silicon și neteziți-l. Coaceți pâinea într-un cuptor la 350 F timp de aproximativ 40-45 de minute.
- Transferați cu grijă pâinea pe o farfurie și serviți imediat. Pâinea se întărește ușor pe măsură ce se răcește, dar își păstrează textura delicată.
Variante cu 3 ingrediente diferite
Există multe moduri diferite de a face cloud bread. Iată câteva sugestii pe care le puteți încerca.
De asemenea, puteți face această pâine dulce sau sărată, în funcție de ceea ce preferă papilele gustative!
Înlocuiți iaurtul grecesc cu cremă de brânză
Adăugați pudră de usturoi pentru o aromă de usturoi
Adăugați îndulcitor și scorțișoară pentru un răsfăț mai dulce
Puteți adăuga și colorant alimentar!
Se poate face și cu albușuri, amidon de porumb și zahăr.
Ce gust are cloud bread
Nu vă așteptați să aibă gustul pâinii albe. Nici pe departe nu va avea gustul pâinii! Nu o prăjiți și nu puneți unt sau gem pe ea!
Poate fi mâncată ca atare sau:
- ca garnitură pentru o masă principală
- în supe
- ca garnitură la o salată
- într-un sendviș
Va trebui să vă folosiți imaginația. Amintiți-vă, nu are gust de pâine albă. Are o consistență proprie, așa că poți decide cum să mănânci cloud bread cu conținut scăzut de carbohidrați.