sunt si platiti pentru cele doua luni de internship. Mai „adevarat” nici ca se poate. „Pana in prezent, am pregatit 20 de studenti prin intermediul acestui program. Zece dintre ei sunt acum angajatii nostri, o parte colaboreaza cu noi pe proiecte si alti cativa lucreaza in departamentele de marketing ale clientilor nostri. Din punctul nostru de vedere, programul este un succes, iar candidatii au reusit sa ne depaseasca asteptarile”, spune Dorina Paun, director de resurse umane la Daedalus Consulting. Dintre sute de CV-uri care ajung la Daedalus in perioada de recrutare, doar sapte studenti pe an au fost selectati in cadrul acestui program. Tinerii au lucrat pana acum pe perioada vacantei de vara si au fost platiti cu o suma egala cu cea pe care ar primi-o un angajat incepator. Vazand ca numarul de candidati este din ce in ce mai mare, conducerea companiei a hotarat sa inaugureze si „editia de iarna, denumita sugestiv „WinterShip”. Ca si cele de pana acum, programul se adreseaza in special studentilor din ASE, anii III-IV de studiu. „Candidatii trebuie sa aiba cunostinte de baza in marketing si statistica si sa cunoasca limba engleza. Departajarea nu se face pe baza cunostintelor teoretice, ci a potentialului personal de dezvoltare pe care noi il identificam in timpul testelor”, spune Dorina Paun. Pe timpul programului, tinerii lucreaza concret in prelucrarea si analiza datelor statistice, la redactarea raportului final si la prezentarea rezultatelor. Pentru urmatoarea echipa de studenti, recrutarea va incepe la sfarsitul acestui an, iar candidatii interesati pot accesa site-ul www.daedalus.ro si pot trimite un CV si o scrisoare de intentie la adresa hr@daedalus.ro.

Noutati burse
Burse in domeniul stiintelor politice, in Germania
Fundatiile „Alexander von Humboldt” si Hertie Foundation (GHS) din Frankfurt ofera burse pentru studenti cu rezultate scolare deosebite, in cadrul programului „Roman Herzog Research Scholarship for SEE Scholars”. Candidatii trebuie sa detina „calitati exceptionale de lider” si vor primi burse pentru dezvolatrea proiectelor proprii, in Germania. Nu exista o anumita data limita pentru inscriere. Varsta maxima pentru candidati este de 35 de ani, iar numarul maxim de burse acordate, 12. Cererea de inscriere trebuie sa vizeze o perioada de studiu in Germania de minimum sase si maximum 12 luni. Nu sunt vizate anumite domenii de studiu. Conditia principala de eligibilitate a proiectelor este ca acestea sa contribuie la dezvoltarea domeniului stiintelor politice in tara de origine. Detalii la adresa https://www.avh.de/en/programme/stip_aus/rh.htm

Burse Fulbright pentru „Studenti ai noului secol”
„Fulbright New Century Scholars – Toward Equality” este un program care promoveaza egalitatea intre sexe. Editia din acest an are ca tema sustinerea dezvoltarii profesionale a sexului feminin. Programul reuneste anual studenti, cercetatori si profesionisti din Statele Unite. Fiecare editie este condusa de catre o personalitate denumita „Lider al noului secol”, si care este selectata dintre persoanele cu activitate importanta in domeniul care reprezinta tema anuala principala. Data limita pentru inscrieri este 15 decembrie. Detalii: https://www.cies.org/NCS.

Burse Erasmus pentru doctoranzi si absolventi de doctorat
Pana la data de 30 ianuarie 2004 se pot depune dosarele de candidatura pentru bursele institutului Erasmus – „Erasmus Institute Fellowships 2004- 2005”. Institutul ofera trei tipuri de burse: pentru absolventi de studii superioare care se afla in faza de redactare a lucrarii de dizertatie pentru doctorat, pentru tineri care au obtinut deja titlul de doctor si pentru cei care detin titlul de doctor intr-un domeniu de mai mult timp. Bursele se acorda pentru un intreg an universitar, dar se accepta si candidaturile care vizeaza un singur semestru. Cuantumul unei burse variaza intre 16.000 si 35.000 de dolari. Adresa postala pentru trimiterea dosarelor: Erasmus Institute, Residential Fellowships, 1124 Flanner Hall, Notre Dame, Indiana 46556-5611. Detalii: https://www.nd.edu/aerasmus.

Burse „de vizita” la Institutul Kellogg

„Kellogg Institute Visiting Fellowships 2004 – 2005” este un program care ofera burse pe o perioada limitata, un singur semestru, pentru realizarea de proiecte de cercetare in cadrul universitatii. Institutul Kellogg pentru Studii Internationale din cadrul Universitatii Notre Dame are disponibile opt asemenea granturi in anul academic 2004-2005. Cei selectati vor putea lucra si studia in cadrul unor echipe formate din studenti de exceptie. Bursele includ si o componenta pedagogica; cei selectati vor trebui sa predea cateva cursuri in cadrul universitatii. Acestia vor avea acces la toate resursele din cadrul institutului si li se ofera cazare in campus. Detalii: https://www.nd.edu/akellogg/Fellowsite/Mainpage.htm.