Cum să guşti un strop de mare după blocurile gri

Cu excepţia vechilor ştranduri şi a două-trei piscine mai luxoase, bucureştenii nu au prea multe opţiuni pentru a înota în aer liber. În cazul spaţiilor acoperite, lucrurile stau exact invers

Luni la orele dimineţii, când am vizitat pentru prima dată piscina clubului Daimon din Parcul Tineretului, eram aproape singuri. Asta nu în­seamnă că lucrurile stau astfel tot timpul. „Oamenii vin mai ales seara. Majoritatea au abonamente. Vin aici la sală, la tenis, aici îşi serbează zilele de naştere. În weekend e plin. Avem cel puţin două chefuri la piscină pe săptămână. De multe ori trebuie să refuzăm clienţi pentru că spaţiul devine insuficient“, ne spune un angajat.
Bazinul este de dimensiuni olimpice, și clienții au la dispoziție canapele de piele cu măsuţă în faţă şi umbrar. Întregul club şi, implicit, piscina beneficiază de una dintre cele mai frumoase locaţii de acest tip, fiind înconjurate de copaci, dar şi ferite de poluarea de la şosea. Preţul pentru o zi, adică 40 de lei în timpul săptămânii şi 60 de lei în weekend, nu ar fi atât de mare dacă nu ai mai simţi nevoia să şi bei ceva din când în când. O bere la 330 de ml nu costă sub 10 lei, iar un suc se învârte tot pe-acolo. Cel mai ieftin cocktail ajunge la 20-25 de lei, în timp ce o gustare, bruschete de exemplu, nu scade sub 20 de lei. Oferta este însă extrem de bogată în ceea ce priveşte mâncarea şi băuturile, iar oamenii care vin acolo, aflăm de la un angajat, nu au, de obicei, probleme cu banii.
Despre o ofertă de lux vorbim şi în cazul piscinei Bamboo. Paradoxal însă, aici intrarea costă doar 20 de lei în timpul săptămânii. O a treia opţiune pentru bazine descoperite este complexul Lia Manoliu. Aici ajungi doar pe abonament şi doar pentru înot. „Avem atât de multă cerere, încât nu am fi putut lucra altfel. Aşa ne selectăm clienţii“, spune un angajat. Piscina nu are şi bar. Cealaltă variantă sunt ştrandurile clasice. Tineretului şi Titan sunt cele mai cunoscute, şi ele destul de curate, însă extrem de aglomerate în zilele caniculare. Angajaţii, de obicei puţini la număr, nici măcar nu se sinchisesc să ne răspundă când îi întrebăm cum merge treaba. Ba chiar se uitâ la noi cu destulă mânie.  
Doi în unul. Fitness în bazin

Dacă trecem la piscinele acoperite, oferta este extrem de variată. Aproape că nu există zonă în Capitală unde să nu fie cel puţin una. Cea de la clubul IDM sau cea de la Intercontinental sunt, probabil, mai cunoscute, însă piscina din cadrul Bery Fitnes are o ofertă interesantă. Este vorba despre cursuri de înot. „Avem în fiecare zi grupe de copii care vin la cursuri. Nu lipsesc însă nici adulţii“, ne spune un angajat. Există şi cursuri pentru avansaţi, dar şi un „ aqua gym“ unde poţi îmbina fitnessul cu o oră de piscină. Abonamentul nelimitat este de 660 lei, cel de 8 şedinţe – 430 lei, iar o singură şedinţă costă 80 lei, cu masaj inclus.

50
de lei pe oră
este preţul mediu pe care ar trebui să îl plătiţi pentru o zi de bălăceală în centrul Capitalei