Oțelul inoxidabil este folosit în produsele de uz casnic, dar și în structuri arhitecturale, datorită rezistenței sale puternice la coroziune, potrivit Howstuffworks.
Când se instalează rugina și cum o putem curăța
Oțelul inoxidabil nu ruginește ușor. Rugina apare adesea după ce metalul a fost zgâriat, expunând straturile interioare. Umiditatea și produsele de curățare chimice pot favoriza apariția ruginei pe unele vase, care ar putea fi mai dificil de îndepărtat. Se poate folosi un agent chimic de îndepărtare a ruginii, din comerț, sau ingrediente din cămară, extrem de eficiente, cum ar fi lămâia și bicarbonatul de sodiu.
Oalele și tigăile din oțel inoxidabil sunt ușor de întreținut. Dacă observați totuși că au început să capete rugină, urmați aceste instrucțiuni pentru a o îndepărta.
Amestecați o lingură de bicarbonat de sodiu în două căni de apă. Puneți soluția de bicarbonat de sodiu pe pata de rugină folosind o periuță de dinți. Bicarbonatul de sodiu nu este abraziv și va îndepărta ușor pata de rugină de pe oțelul inoxidabil. De asemenea, nu va deteriora granulația oțelului.
Clătiți cu apă rece și ștergeți în final cu un prosop de hârtie umed. Veți vedea rugina pe prosopul de hârtie!
Varianta suc de lămâie
Stoarceți sucul unei lămâi într-un bol sau direct peste suprafața pe care sunt pete de rugină. Lăsați sucul de lămâie să acopere bine zona afectată. Aciditatea lămâii va începe să dizolve rugina, făcând-o astfel mai ușor de îndepărtat.
Nu folosiți niciodată bureți din sârmă!
Iată și câteva sfaturi generale despre îndepărtarea ruginii de pe oțelul inoxidabil:
Nu utilizați niciodată pulberi abrazive puternice pentru curățat, deoarece acestea vor zgâria suprafața și finisajul.
Nu folosiți niciodată bureți din sârmă deoarece vor zgâria suprafața.
Încercați orice pulbere abrazivă într-un colț al ustensilelor, unde nu va fi atât de vizibil, și vedeți dacă zgârie suprafața.
Îndepărtarea petelor de alimente de pe oțelul inoxidabil
În comparație cu petele de rugină, petele de mâncare sunt relativ mai ușor de îndepărtat, deoarece majoritatea pot fi scoase cu bicarbonat de sodiu și oțet.