Intr-un moment in care lumea se confrunta cu una dintre cele mai mari crize financiare din istorie, am incercat sa aflam ce putem face cu o suma relativ mica. Sa investesc? Sa pastrez in casa 1.000 de euro? Care sunt cele mai bune modalitati de a face aceasta suma profitabila? La aceste intrebari au incercat sa ofere solutii, pentru Capital.ro, oameni de afaceri, dar si economisti. Sebastian Vladescu, presedintele Comisiei pentru alegerea administratorului Fondului Proprietatea
Intr-un moment in care lumea se confrunta cu una dintre cele mai mari crize financiare din istorie, am incercat sa aflam ce putem face cu o suma relativ mica.
Sa investesc? Sa pastrez in casa 1.000 de euro? Care sunt cele mai bune modalitati de a face aceasta suma profitabila? La aceste intrebari au incercat sa ofere solutii, pentru Capital.ro, oameni de afaceri, dar si economisti.
Sebastian Vladescu, presedintele Comisiei pentru alegerea administratorului Fondului Proprietatea si fost ministru de finante, este de parere ca 1.000 de euro ar putea fi investiti intr-un depozit bancar la CEC, intrucat raportul dintre securitate si risc este cel mai adecvat. Potrivit acestuia, investitia ar trebui facuta pe minimum sase luni.
Omul de afaceri Marius Ghenea considera ca cea mai buna modalitate de a investi cei 1.000 de euro este un cont in euro, sau chiar in dolari cu o dobanda cat mai buna.
“Suma de 1.000 de euro este una foarte mica. Nu poate fi investita. Daca am 75 de ani, ii pot pune deoparte sa-mi ajunga de inmormantare”, a spus, pentru Capital.ro, omul de afaceri Silviu Prigoana. Potrivit acestuia cea mai buna varianta este pastrarea banilor in casa, in moneda europeana.
Si Dragos Cabat, managing partner al Financial View, este de parere ca cea mai buna solutie este sa nu investesti nicaieri suma de 1.000 de euro. “Solutia ar fi pastrarea acestei sume in casa, in euro timp de vreo trei luni pentru a vedea ce se intampla pe piata”, a explicat el.
In concluzie, oamenii de afaceri sunt de parere ca suma de 1.000 de euro este una foarte mica si nu se poate pune problema profitabilitatii in acest caz. Totusi, ei considera ca varianta cea mai fericita ar fi pastrarea banilor in casa, de preferat in euro, caz in care se poate castiga din diferenta de curs, avand in vedere ca euro se afla in continua crestere.