Secretul pentru o marinadă, în funcție de tipul cărnii, este foarte simplu, dar o mare importanță au ingredientele folosite și timpul alocat procesului, astfel încât friptura să fie fragedă și aromată. Un alt aspect important pentru ca marinada să pătrundă mai bine îl constituie modul de feliere al cărnii. Aceasta trebuie feliată mai subțire, sau dacă se optează pentru feliere grosieră, carnea se va înțepa din loc în loc.

Iată cum puteți pregăti cea mai bună friptură

Ingrediente:

– o linguriță de boabe de piper negru

– o linguriță semințe de coriandru

– o linguriță semințe de fenicul

– un ardei iute

– 2 frunze de dafin

– o jumătate cană vin roșu

– două lingurițe de oțet de vin roșu

– două lingurițe de sos Worcestershire

– 4 căței de usturoi pisați

– 2 crenguțe rozmarin proaspăt

– o jumătate cană ulei de măsline extravirgin

– 1 kg jumate de fleică de porc

– sare după gust

Mod de preparare

Prăjiți boabele de piper, coriandrul, feniculul, ardeiul iute și foile de dafin într-o tigaie mică, la foc mare, amestecând timp de 2 până la 3 minute. Transferați-le pe o suprafață tare și zdrobiți-le ușor, apoi transferați acest amestec într-o tavă de copt.

Adăugați vin, oțet, sos Worcestershire, usturoi, rozmarin și ulei de măsline și amestecați-le. Înțepați fleica de porc peste tot cu o furculiță și puneți-o în această marinadă. Acoperiți-o și lăsați-o la frigider, până a doua zi, întorcând-o din când în când.

Cu o oră înainte de a o pune la cuptor, transferați friptura pe o farfurie. Transferați marinada într-o oală mică și puneți-o la fiert.

După ce ați încins grătarul, puneți friptura pe foc, întorcând-o din când în când. Cu o perie, ungeți carnea cu marianada rămasă.