Compania clujeana Tehnofrig cere in instanta jumatate din pachetul de actiuni cumparat de George Copos de la fostii proprietari ai hotelului Hilton. Actiunea inaintata tribunalului se bazeaza pe o intelegere semnata de Ana Hotels si Tehnofrig, anterioara achizitiei.

In primavara acestui an, George Copos a cumparat, cu 18 milioane de euro, 52% din actiunile companiei Athenee Phenix Group, care administreaza hotelul Hilton. Cu cateva luni inainte, facuse o intelegere scrisa cu reprezentantii firmei clujene Tehnofrig, pentru a cumpara impreuna actiunile hotelului, in proportii egale. Dupa tranzactie insa, Copos nu a impartit pachetul cu partenerii din Cluj, acesta fiind si obiectul procesului. Tehnofrig vrea ce i s-a promis: jumatate din actiuni, la pretul cu care au fost cumparate de Ana Hotels.


Potrivit unor surse apropiate afacerii, negocierile cu Vivendi au fost demarate de catre reprezentantii companiei clujene si au inceput in vara anului trecut. Copos a intrat in afacere cateva luni mai tarziu, cand a incheiat intelegerea cu Tehnofrig, promitandu-le, in schimb, ca vor fi asociatii lui si intr-o alta tranzactie, care viza un hotel de patru stele din Capitala.


Continuare: