Cum să păstrați salata proaspătă cât mai mult timp posibil

Sursa: Dreamstime

La fel ca alte legume verzi, precum spanacul sau ruccola, salata verde se consumă, de obicei, crudă. Pentru că nu trece printr-un un proces de gătit, poate să prindă mai ușor bacterii, murdărie și insecte, care pot provoca infecții intestinale.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) susține că cele mai frecvente microorganisme care cauzează boli transmise de legumele cu frunze verzi sunt norovirusul și bacteriile E. Coli. Din acest motiv, este esențială spălarea salatelor înainte de a le folosi.

Legumele cu frunze verzi sunt pline de nutrienți esențiali, inclusiv vitamina C și calciu. Dacă ați cumpărat de la magazinul din colț salată ambalată în pungi de plastic, probabil că vi s-a întâmplat să constatați, după câteva zile, că s-a ofilit și nu mai este deloc tentantă. Iată cum ar trebui să păstrați salata cât mai bine în pungă de plastic, pentru o perioadă mai mare de timp, potrivit acestui site.

Modul corect de a păstra salata în punga de plastic

Indiferent de tipul de legumă verde, e bine să știți că se aplică aceleași reguli generale de depozitare și pentru salate și pentru spanac. Cea mai bună abordare începe chiar înainte de a ajunge acasă, prin depozitarea salatei într-o pungă frigorifică, închisă etanș, spune Randy W. Worobo, profesor de microbiologie alimentară la Universitatea Cornell. În caz contrar, salata va fi expusă la temperatura camerei, înainte de a ajunge în frigider, crescând riscul de condens. Acest lucru poate scurta durata de valabilitate a frunzelor salatei, deoarece umiditatea încurajează deteriorarea rapidă.

Puneți pungile bine sigilate, direct în frigider, spune Worobo. De asemenea, asigurați-vă că frigiderul este setat la temperatura corectă de 40 de grade Fahrenheit sau mai puțin, așa cum recomandă Departamentul Agriculturii al Statelor Unite (USDA). Acest lucru este esențial pentru păstrarea în siguranță a alimentelor.

Țineți salata într-un recipient de plastic sigilat

O analiză efectuată de Universitatea Santa Catarina (Brazilia), care a evaluat cele mai bune tehnici de conservare a salatei, a constatat că doar cele ambalate în recipiente de plastic s-au conservat mai bine , chiar și după 20 de zile de depozitare.