Prin urmare, consumul de cartofi, dimineața, ne poate ajuta să gestionăm senzația de foame, care ar putea apărea mai târziu. Foamea poate apărea ca răspuns la o scădere bruscă a insulinei, care reglează glicemia, iar acest lucru este valabil mai ales la persoanele cu diabet.

Dacă vreți să începeți ziua în cel mai bun mod, fără să simțiți nevoia de a mânca mai târziu, încercați delicioșii cartofi la micul dejun. Iată câteva sugestii de a-i prepara.

Cartofi la tigaie

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face cu un cartof la micul dejun este să-l aruncați in tigaie, și apoi să adăugați peste ei ouă sau cârnați. Încălziți puțin ulei de măsline într-o tigaie, căliți ceapa tocată până se caramelizează, apoi fierbeți cartofii, sfărâmați-i și prăjiți-i aproximativ 20 de minute. Combinați cartofii cu cimbru, rozmarin și ceapa caramelizată. O altă opțiune excelentă este să tăiați cartofii subțiri, cu sau fără coajă, să-i prăjiți într-o tigaie unsă cu ulei, sare, piper și ierburi amestecate. Puteți presăra și puțin usturoi dacă nu vă deranjează mirosul. Nu uitați să adăugați lângă ei o salată de roșii sau de castraveți.

Budinca de cartofi

Este o rețetă delicioasă de mic dejun. Se poate face cu o zi înainte și o puteți încălzi dimineața la cuptorul cu microunde. Pentru a o prepara, combinați pur și simplu câțiva cartofi fierți în coajă, o cană de supă de pui, o cană de ceapă tocată, două căni de brânză cheddar, un cub de unt, piper negru și turnați totul în un vas de copt. Acoperiți compoziția cu mozzarela sau alt tip de brânză și băgați-o la cuptor, timp de 50 de minute, la 350 de grade Fahrenheit.

Clatite cu cartofi dulci

Clătitele sunt o bază delicioasă pentru micul dejun, dar puțini știu că se pot face și cu cartofi dulci. Cartofii dulci conțin vitamina A, vitamina C și mangan, precum și antioxidanți. Tot ce trebuie să faceți este să înlocuiți din rețetă făina, laptele, untul, zahărul și agentul de creștere cu o mână de cartofi dulci și multe ouă. Procesul este simplu: gătiți cartofii dulci în orice fel, la microunde, fierți sau copți, apoi zdrobiți-i și amestecați-i cu un ou pe cartof. Apoi puneți această compoziție într-o tigaie, așa cum ați face cu clătitele clasice. Odată prăjite, adăugați scorțișoară, sirop de arțar, fructe proaspete sau orice altă garnitură preferată.

Rulourile de cartofi

Rulourile de cartofi se fac, de fapt, din piure de cartofi. Pentru a pregăti acest preparat, fierbeți și pasați bine cartofii, păstrând puțin din apa în care au fiert. Apoi amestecați aceste două ingrediente cu drojdie, zahăr, făină, unt topit, sare, suc de lămâie și ouă. Tratați amestecul ca pe un aluat de pâine obișnuit și frământați-l, apoi lăsați-l la crescut, după care puteți să-l coaceți sub formă de rulouri, la 350 de grade Fahrenheit, timp de aproximativ 30 de minute. După ce le ungeți cu unt și le acoperiți cu fulgi de sare de mare, puteți servi rulourile de cartofi cu oricare dintre principalele alimente de bază de la micul dejun. Sunt senzaționale dacă treceți prin ele gălbenușul unui ou fiert moale.

Pâine condimentată cu cartofi dulci

În weekend este ideal să pregătiți această pâine minunată pe care, dacă nu plănuiți să o mâncați în câteva zile, o puteți păstra la frigider sau la congelator. Pentru această rețetă, va trebui să combinați făina integrală și condimente – scorțișoară, cardamom, cuișoare și nucșoară – înainte de a le amesteca cu ingredientele umede și amestecul de zahăr, care include cartofi dulci rași. Turnați aluatul într-o tavă unsă cu unt și coaceți la 350 de grade Fahrenheit timp de aproximativ o oră.