IKEA a fost doar unul dintre giganții corporatiști care au dezvăluit una dintre rețetele îndrăgite de public.

Lanțul hotelier Doubletree și-a dezvăluit rețeta celebră de prăjituri cu ciocolată, iar Canada’s Wonderland a publicat instrucțiunile pentru prepararea unui desert foarte popular, scrie GlobalNews.

Rețeta a fost lansată în diagrame clasice în stil IKEA, dar dacă vi se pare dificile, mai jos aveți instrucțiunile simple, pas cu pas.

Ingrediente necesare pentru chiftele IKEA

  • O jumătate kilogram carne vită tocată
  • 250 g carne de porc tocată
  • O ceapă tocată mărunt
  • Un cățel de usturoi – tocat
  • 4 linguri pesmet panko
  • 1 ou
  • 5 linguri (75 ml) lapte gras
  • ½ linguriță sare
  • ¼ linguriță piper negru
  • ¼ linguriță piper alb
  • ¼ linguriță ienibahar
  • 2 linguri ulei vegetal sau de măsline

Ingrediente pentru sos

  • 3 linguri de unt nesărat
  • 3 linguri de făină
  • 180 ml (¾ cană) supă de vită
  • 120 ml (½ cană) supă de legume
  • 120 ml (½ cană) smântână
  • 2 linguri de sos de soia
  • O linguriță sos Worcestershire
  • O lingură muștar de Dijon
  • ¼ linguriță sare
  • Pătrunjel proaspăt tocat mărunt

Garnitură

  • Piure de cartofi
  • Dulceață sau jeleu de coacăze
  • Legume verzi – broccoli sau fasole verde

Cum se prepară chiftelele

Puneți carnea tocată de vită, carnea de porc, ceapa tăiată cubulețe, usturoiul, pesmetul, oul, laptele, sarea, piperul negru, piperul alb și ienibaharul într-un castron. Amestecați compoziția cu mâna și formați 18-22 de chiftele.

Încingeți uleiul într-o tigaie la foc mediu.

Adăugați jumătate din cantitatea de chifteluțe în tigaie și prăjiți-le, întorcându-le din când în când, până se rumenesc peste tot. Transferați chiftelele într-o tavă.

Adăugați uleiul rămas în tigaie și gătiți al doilea lot de chifteluțe în același mod, apoi transferați-le în tavă.

Băgați tava la cuptor (150 grade C) pentru a le termina de gătit, în timp ce pregătiți sosul (nu mai mult de 5 sau 6 minute).

Cum se prepară sosul

Adăugați untul în tigaia în care ați prăjit chiftelele. Reduceți focul la mediu și topiți untul.

Adăugați făina și amestecați-o în unt pentru a forma o pastă groasă.

Adăugați supa de vită puțin câte puțin, în timp ce amestecați cu telul, până când se combină complet cu amestecul de unt și făină și nu rămân cocoloașe.

Se amestecă și supa de legume.

Adăugați smântâna, sosul de soia, sosul Worcestershire, muștarul și sarea și amestecați pentru a se combina.

Puneți chiftelele înapoi în tigaie împreună cu sosul din tavă.

Amestecați bine pentru a acoperi chifteluțele cu sos și gătiți-le încă 3-4 minute, apoi le puteți servi.

Puteți mânca aceste chifteluțe delicioase de la IKEA alături de piure de cartofi și legume verzi, toate presărate cu un strop de pătrunjel proaspăt și piper negru.