Cum să prepari cea mai bună Crème Brûlée. Este unul dintre acele deserturi despre care credem că poate fi savurat doar la un restaurant elegant sau la un eveniment special. Fals! Cu doar cinci ingrediente, este destul de ușor să faci acest desert frațuzesc acasă!
Crème brûlée este o cremă bogată, decadentă. Este o combinație de gălbenușuri de ou și smântână pentru frișcă, cu zahăr și semințe de vanilie.
Amestecul este copt până când se fixează pe margini și, în timp ce se răcește, se transformă într-o cremă delicioasă. Se adaugă un strop de zahăr caramelizat pentru a forma o crustă caramelizată care se sparge la prima mușcătură.
Ce este Crème Brûlée
Crème brûlée este un desert franțuzesc alcătuit dintr-o cremă bogată și o crustă de zahăr caramelizată.
Este exact ceea ce face acest desert atât de special – și de ce toată lumea crede că este mult prea complicat pentru a fi făcut acasă.
Ingrediente necesare pentru a face acest desert delicios acasă
Aveți nevoie doar cinci ingrediente.
Smântână pentru frișcă: Aceasta este baza cremei
Semințe de vanilie: Acestea oferă notele calde și prăjite de vanilie naturală. Dacă nu aveți, vor funcționa și păstăile de vanilie. Extractul de vanilie poate funcționa și el, dar este posibil să aveți nevoie de o cantitate mai mare deoarece aroma nu este la fel de puternică. Ca bonus, atât boabele de vanilie, cât și pasta conferă cremei brûlée un aspect plin.
Gălbenușurile de ou: necesare pentru cremă și o componentă cheie în senzația bogată în gură pentru felul final. Păstrați albușurile pentru o prăjitură sau bezea.
Zahăr tos: Pentru îndulcirea cremei și pentru prepararea crustei de zahăr.
Sare: Puțină sare va echilibra și va spori toate aromele dulci ale acestui desert.
Cum se prepară
Pasul 1. Faceți crema încălzind laptele și semințele de vanilie până la fierbere și, separat, amestecați gălbenușurile, zahărul și sarea.
Apoi amestecați încet smântâna cu gălbenușurile de ou, amestecând continuu. Strecurați amestecul într-un alt bol și aruncați orice substanțe solide.
Pasul 2. Turnați crema în forme individuale și puneți-le într-o tavă de prăjitură. Turnați apă clocotită în tavă, până când apa ajunge la jumătate. (Este celebra formulă bain-marie, care ajută la izolarea cremei, astfel încât să nu se coacă prea mult.)
Pasul 3. Coaceți preparatul timp de 45 până la 50 de minute sau până când crema este făcută pe margini. Scoateți tava din cuptor și lăsați creme brûlées să stea la temperatura camerei.
Pasul 4. Băgați desertul la rece, în general cel puțin 3 ore.
Pasul 5. Înainte de a servi, adăugați zahăr în partea de sus a fiecărui recipient cu cremă și folosiți o torță de bucătărie sau setarea cuptorului pentru a carmaliza ușor zahărul. Lăsați crema să stea câteva minute înainte de a o servi.
Dacă nu ai torță de gătit poți să obții crusta de la crema de zahăr ars presărând o linguriță de zahăr brun peste compoziție. Apoi o ții 15-30 de secunde în cuptor, la temperatură maximă și cu funcția grill pornită.