Înțelegerea speciei de furnici pe care le ai în casă poate spune mult despre motivul pentru care au invadat-o și, în consecință, cum poți să le respingi. Potrivit experților, există multe specii diferite de furnici și s-ar putea să ai nevoie de o lupă pentru a le identifica, potrivit goodhousekeeping.
Furnici ”de zahăr”: Aceste mici creaturi maronii sau negre sunt atrase de substanțele zaharoase, așa cum sugerează și numele lor. Dacă găsiți furnici în bucătărie sau cămară unde dulciurile au fost lăsate în aer liber, este posibil să aveți de-a face cu furnici de zahăr.
Termenul „furnici de zahăr” nu se referă la o anumită specie, ci mai degrabă la toate furnicile care caută dulciuri.
Furnici de citronella: furnicile de citronella pot fi adesea identificate prin mirosul pe care îl eliberează când sunt zdrobite. „Sunt de la galben deschis până la maro roșcat și prezența lor poate însemna probleme de umiditate. Se găsesc de obicei în jurul fundației exterioare a caselor.
Furnici de pavaj: furnicile de pavaj sunt de culoare maro închis sau negru, își fac cuiburile sub pavaj și intră prin crăpăturile din casă.
Furnici dulgher: „Furnicile dulgher” pot însemna, de asemenea, că există o scurgere undeva, care provoacă umiditate. Deși aceste furnici sunt atrase de lemn, nu îl mănâncă. Îl scobesc astfel încât să poată trăi în el.
Cum poți scăpa de furnici
Dacă aveți deja o problemă cu furnicile, este puțin probabil ca problema să se rezolve de la sine. Cu toate acestea, există câteva moduri prin care puteți scăpa de micile creaturi. Luați în considerare aceste soluții eficiente:
1. Sigilați crăpăturile din jurul intrărilor
Furnicile își pot face drum în casă prin cele mai mici crăpături. De aceea este atât de important să inspectați corect toate intrările din jurul casei, mai ales când ați observat furnici înăuntru.
Puteți reduce activitatea furnicilor verificând dacă există găuri și goluri în jurul casei. Puteți folosi silicon în partea de jos a ușilor exterioare.
2. Investiți în capcane cu momeală
În loc să luați pesticide, investiți în momeală pentru furnici. În timp ce pesticidele lasă reziduuri nedorite în jurul casei, momeala pentru furnici rămâne în capcană. Când furnicile descoperă momeala, o aduc înapoi în colonia lor pentru a o împărți, fiind mai multe șanse să distrugă întreaga colonie.
3. Păstrați casa curată
Este foarte important dacă aveți de-a face cu furnici de zahăr. Asigurați-vă că păstrați toate alimentele în recipiente etanșe și ștergeți blaturile și podelele cât mai mult posibil.
4. Faceți in casă o soluție anti-furnici
Există câteva rețete ”de casă” pe care le puteți încerca, care implică detergent de vase, uleiuri esențiale și oțet alb.
Detergent de vase: Umpleți o sticlă cu pulverizator cu 10% detergent de vase și 90% apă. Pulverizați-l direct pe furnici și ștergeți.
Uleiuri esențiale: Adăugați 10 picături de mentă, cimbru sau citrice la o cană de apă. Se amestecă și se umple o sticlă cu pulverizator. Pulverizați orice suprafață de care furnicile par să fie atrase.
Oțet alb: Adăugați părți egale apă și oțet alb într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizați pe orice suprafață pe care ați observat furnicile. Asigurați-vă că evitați utilizarea acestui spray pe piatra naturală.
5. Angajați un profesionist
Dacă ați încercat totul fără prea mult succes, este timpul să căutați asistență profesională.