Schimbări benefice pentru creier

 Deși dieta și stilul de viață nu pot vindeca aceste afecțiuni, ele pot preveni apariția, încetinirea progresiei bolii și prevenirea leziunilor și atrofiei creierului. Pentru a vă ajuta creierul să culeagă beneficiile, faceți următoarele schimbări în viața dumneavoastră:

  1. Mișcați-vă corpul în mod regulat: Activitatea fizică pe termen lung poate oferi unul dintre cele mai bune efecte de protecție împotriva demenței. Exercițiile fizice, chiar și la o vârstă fragedă, au fost legate de un risc redus de a dezvolta SM mai târziu în viață. Obezitatea în adolescență sau copilărie și fumatul în orice moment al vieții cresc riscul de SM.
  2. Faceți exerciții fizice în mod regulat: Efectuați activitate fizică moderată 30 de minute pe zi, de cel puțin cinci ori pe săptămână. Încorporați exercițiile aerobice în rutina dumneavoastră, ridicați greutăți, găsiți activități plăcute și găsiți un partener de antrenament sau o echipă care să vă ajute să rămâneți pe drumul cel bun.

O dietă sănătoasă și bine echilibrată

O dietă sănătoasă și bine echilibrată este esențială pentru sănătatea creierului și pentru sănătatea generală. Obezitatea și diabetul sunt factori de risc pentru bolile de inimă, accidentele vasculare cerebrale și afecțiunile cerebrale, scrie MedicalXpress.

Dieta MIND, dezvoltată la Rush, este bogată în nutrienți antiinflamatori care pot reduce riscul de apariție a bolii Alzheimer și a demenței, pot preveni deteriorarea țesutului cerebral la persoanele cu SM și pot îmbunătăți cogniția. Dieta combină dieta mediteraneană și dieta DASH, care ajută la gestionarea hipertensiunii arteriale.

Recomandările din dieta MIND includ consumul de ulei de măsline extravirgin sau ulei de avocado, nuci și semințe, pește și fructe de mare, carne albă de pasăre, cereale integrale, fasole și leguminoase, legume cu frunze verzi și fructe de pădure. Limitarea sau evitarea anumitor alimente, cum ar fi alimentele prăjite, carnea roșie sau procesată, untul, brânza grasă, dulciurile și băuturile dulci și sarea, pot contribui la menținerea unei diete sănătoase.

Flexibilizarea și antrenarea creierului pot reduce riscul bolii Alzheimer și al altor tulburări de memorie. Implicarea în activități provocatoare din punct de vedere mental și dezvoltarea unor hobby-uri care îmbină activitățile mentale cu cele sociale pot ajuta. Sănătatea mintală este importantă, iar dieta și exercițiile fizice pot îmbunătăți sănătatea mintală, somnul și gestionarea stresului.

A avea un scop în viață îi poate ajuta pe pacienții cu scleroză multiplă, deoarece poate oferi stimulare cognitivă și legături sociale. Activități precum stabilirea unor obiective, învățarea unei noi limbi și voluntariatul pot, de asemenea, oferi un scop. Combinarea acestor schimbări cu alte terapii poate contribui la îmbunătățirea stării generale de sănătate.