Este unul dintre primii români care, imediat după Revoluţie, şi-au început o afacere. Şi este tot printre primii care au realizat că lumea businessului este mai complicată decât pare. Însă, Dan Şucu nu s-a lăsat învins de greutăţi, ci a perseverat.
După două start-up-uri nu prea reuşite, s-a lansat pe piaţa mobilei. A observat că aici este o nişă neexploatată şi a investit, într-o primă etapă, în comerţ. Deoarece rezultatele i-au depăşit şi cele mai optimiste aşteptări, s-a hotărât să se apuce de producţie. În scurt timp, Mobexpert, businessul demarat de Dan Şucu, a devenit liderul pieţei de mobilier din România. Acum doi ani, prin deschiderea unui magazin de mobilă pentru casă la Sofia, compania a intrat într-o nouă etapă: dezvoltarea regională. Astfel, nu este de mirare că averea omului de afaceri a ajuns, conform Top 300 Capital, la 150-160 de milioane de euro. Duminică, la Capital TV, aflăm cum a reuşit Dan Şucu să contracareze efectele crizei, dar şi ce planuri are pentru următorii ani.
SUBIECTELE EMISIUNII:
CLASAMENTE ŞI OPINII
Sărac şi cinstit. Două cuvinte care, în România, alăturate ideii de politician, au darul de a sfida orice logică. Cine a mai auzit aşa ceva? Un român care să fi ajuns la ciolan şi care să nu se fi înfruptat un pic, măcar aşa, de poftă, din el. E de domeniul fantasticului, se aseamănă cu basmele spuse la culcare copiilor, e ceva ce un om care le are pe toate la el, niciodată nu ar putea să creadă. Cu toate acestea, politicienii o spun. Iar, bătându-se cu pumnul în piept, unii au ajuns preşedinţi, alţii nişte amărâţi de miniştri, senatori sau deputaţi. Cert este că în politică se câştigă bine, bine de tot! Poate nu la toţi se vede în conturi, dar se simte. Vorbim de o soacră care trăieşte într-un sătuc fără canalizare, patroană de firmă de IT&C, multimilionară în dolari. Vorbim de un nepot care, la 18 ani, oferă consultanţă în afaceri multinaţionalelor. Vorbim de bunul simt. De fapt, mai mult, de lipsa lui. Până una-alta, o să lăsăm aceste averi şi o să ne ocupăm de cele care sunt la vedere. Cum? Realizând un top al celor mai bogaţi miniştri.
FABRICA DE BANI
Uniunea Europeană ne dă bani, noi trebuie să-i cheltuim! Şi se pare că nu prea suntem în stare. Au fost depuse multe proiecte, dar aprobate foarte puţine. Pe lângă birocraţie, de vină a fost şi calitatea lor îndoielnică. Ca să nu repetaţi greşelile altora, puteţi apela la o firmă de consultanţă. Mai multe despre companiile de consultanţă în domeniul fondurilor europene, vedeţi la „Fabrica de bani“.