Cum scapi de viespi? Insectele pot deveni deosebit de agresive spre sfârșitul verii, când se străduiesc să găsească suficiente surse de hrană.
De asemenea, pot da peste cap un picnic în aer liber, pe măsură ce vara se sfârșește, fiind atrase de mirosuri și de alimente dulci.
Tanagerul este o pasăre insectivoră, care se dă în vânt după viespi
Dacă te temi de atacul viespilor în acest sezon – sau te lupți deja cu aceste insecte agresive – această pasăre, de care puțini au auzit, poate fi cel mai bun aliat al tău, scrie HouseDigest.
Tanagerul (Piranga rubra) este o pasăre insectivoră, care se dă în vânt după viespi, în timp ce alte păsări tind să le evite.
Dacă ați încercat toate trucurile pentru a scăpa de viespi și niciunul nu s-a dovedit de succes, poate e timpul să apelați la niște întăriri înaripate. Aducerea tanagerului de vară în curte ar putea fi un pariu câștigător, dar este important să-l atrageți în mod corect și să înțelegeți consecințele nedorite ale obiceiurilor sale de vânătoare.
Iată ce trebuie să faceți.
Tanagerii sunt vânători de viespi redutabili
Există trei specii principale de tanager care trăiesc în cea mai mare parte a Americii de Nord: tanagerul de vară, tanagerul stacojiu și tanagerul occidental. Nu sunt păsări utile doar pentru combaterea dăunătorilor, ci și distractiv de urmărit.
Fiecare specie are o anumită culoare, dar masculii tind să aibă pene colorate, în nuanțe de roșu, în timp ce femelele au penaj gri și galben-auriu. Toți tanagerii mănâncă insecte, dar cei de vară sunt cei mari vânători de viespi.
Tanagerii de vară au un talent special pentru a prinde viespile în aer
Tanagerii de vară au un talent special pentru a prinde viespile în aer și a le lovi, pentru a le elimina înțepăturile, înainte de a le mânca. Tanagerii de vară nu vânează doar viespi, ci și larve de viespi, distrugând cuibul, înainte ca acestea să devină suficient de mari și să înțepe.
Această pasăre care vânează viespi poate urmări și insectele benefice, cum ar fi albinele, libelulele și păienjenii. De altfel, sunt numite și „păsări de albine” pentru că au capacitatea de a face ravagii în stupii oamenilor. Deci, nu sunt genul de păsări pe care trebuie să le aveți în curte, dacă sunteți apicultor.
Faceți din curte un popas atrăgător pentru tanageri
Ademenirea acestor păsări în curte poate necesita practică și răbdare. Tanagerii sunt păsări migratoare, așa că atrageți-i primăvara, dacă doriți să le încurajați să rămână pe tot parcursul verii și toamna.
În general, sunt mai pretențioși în privința locurilor în care vor să-și facă cuib. Tanagerii stacojii și cei de vară preferă zonele dense de pădure Pe de altă parte, adoră să se cuibărească în copaci verzi, preferând pinii și brazii.
De asemenea, ar trebui să acordați atenție lucrurilor care atrag viespile în casă și grădină, deoarece ar putea fi atractive și pentru tanageri.
Un exemplu bun sunt fructele, adevărați magneți pentru viespile înfometate, dar și pentru tanageri. Cireșii și prunii acționează, de asemenea, ca un far pentru tanageri, deoarece tind să atragă omizi, pe care păsările le vor vâna din scoarța lor.
Deși se hrănesc prepoderent cu insecte, tanagerii pot ronțăi și fructe de pădure, mai ales în timpul sezonului de reproducere. Tanagerii de vară iubesc murele, fructele de pădure, citricele și bananele. Câteva felii de portocală pe o farfurie pot fi un magnet pentru tanageri!