Nici fotomodelele, deși au stil de viață strict, nu sunt scutite de acest disconfort. Este cazul unui renumit fotomodel canadian, cunoscută pentru aparițiile în Sports Illustrated.

Potrivit Mindbodygreen, balonarea poate apărea ca urmare a incapacității pe care o are organismul de a digera anumite alimente sau din cauza unor intoleranțe alimentare. Alimentele care provoacă frecvent balonare sunt mai ales cele care conțin gluten – pâinea, pastele și cerealele, unele produse lactate, băuturile acidulate și dulciurile.

Supermodelul Kate Bock vine cu câteva sfaturi care ne pot ajuta să scăpăm de meteorismul abdominal. Toate, spune ea, funcționează.

 

Mai multă hidratare

Pentru combaterea balonării, hidratarea este esențială deoarece aportul adecvat de lichide ajută la o digestie sănătoasă. „Pot să spun că beau o tonă de apă”, spune Bock. Dar, dacă apa nu vă satisface, recomandă să mâncăm un măr sau semințe de chia.

Încercați să nu săriți peste mese

Majoritatea oamenilor mănâncă pe fugă sau sar peste mese din cauza lipsei de timp. ”Călătoresc mult și sunt mereu în mișcare”, declară fotomodelul.

Dar dacă așteptăm să ni se facă foame, vom ajunge să mănâncăm peste măsură, la ore total nepotrivite, și chiar să alegem alimente mai puțin hrănitoare. Toate acestea pot duce la balonare.

De aceea, Bock se bazează pe pregătirea din timp a unor măncăruri și pe gustări pe care le ia la ore fixe, pentru echilibrarea zahărului din sânge.

Nu evitați suplimentele probiotice

Bock spune că suplimentul de probiotice o ajută foarte mult.

„Un astfel de supliment probiotic nu uit să-l iau în fiecare dimineață… ajută la combaterea balonării și la menținerea sănătății intestinale”, spune ea.

Anumite probiotice conțin patru tulpini vizate și susțin astfel sănătatea intestinală și funcțiile cheie zilnice ale sistemului digestiv. Probioticele pot fi obținute și mai bine din iaurt, kefir, varză murată, murături și chiar din ciocolata neagră.

Și nici pe cele prebiotice

Și pentru ca probioticele să-și facă treaba, au nevoie de prebiotice din care să se hrănească.

Ele pot fi găsite în fructele de pădure, cereale integrale, banane, ceapă, usturoi, sparanghel, cicoare, miere și anghinare.