Aangajații din România pot afla oricând ce vechime în muncă au acumulat. Aceștia trebuie să completeze un formular online, care apoi este tipărit și prezentat, împreună cu actul de identitate (original și copie), la orice casă locală de pensii.
În urma acestei operațiuni, se primește un e-mail cu parola contului de utiliaztor de pe site-ul CNPP. În ceea ce privește pașii, potrivit sursei citate, autentificarea în contul de utilizator se face prin apăsarea butonului „Autentificare” din colțul din dreapta-sus al site-ului www.cnpp.ro. Se deschide o pagină, în care se introduce adresa de e-mail-ul și parola. Se apasă din nou pe „Autentificare”.
Odată intrat în cont utilizatorul are la dispoziție un meniu în partea stângă a paginii, de unde se selectează „Datele mele din sistemul public de pensii”. Pasul trei îl reprezintă ca în acestă secțiune să fie selectat un document cu stagiile lunare de cotizare înregistrate în evidențele CNPP începând cu aprilie 2001 sau un document cu stagiile anuale de cotizare.
Pașii pentru aflarea vechimii în muncă
Utilizatorul trebuie să intre apoi pe strategii lunare sau anuale și să apeze pe „Generează raport actualizat”. În ceea ce privește diferențele dintre cele două fișiere, primul fișier arată situația vechimii lună cu lună (zile lucrate, venituri, condiții de muncă, punctaj, angajatorii care au cotizat pentru tine, vechime totală de muncă acumulată), din aprilie 2001 și până în prezent.
Pe de altă parte cel de-al doilea poate fi studiată situația la nivel anual, adică fără detalii lunare. Ultimul pas este solicitarea generării unui raport actualizat, care trebuie așteptat câteva minute până când se va genera în sistem și devine disponibil în contul utilizatorului.
Persoana va primi un e-mail de notificare și veți putea descărca raportul în format PDF, din contul de pe site-ul CNPP, mai precizează sursa citată.