Cum sună "anunțul minune":

"De ce sa platiti 600/500 de euro pentru taxe intermediari? Daca nu doriti sa platiti comisioane pentru intermediari:

Autoturisme: Preturi de la 350 de euro cu toate taxele

Autoutilitare: Preturi de la 350 de euro cu toate taxele

– Platforma de la vama(Giurgiu) pana la Ruse(Politia) – 30 de euro

– Platforma Bucuresti / Ruse  350 Ron

– Daca nu trebuie platforma – taxa pod 2 euro ! ! ! "

Un alt site din internetul românesc ține să expună și motivul pentru care ar trebuie să vă gândiți la această alternativă: Economisiți de 3 ori prețul pentru impozite și taxe din România.Prețul? Tot 350 de euro.

Ce trebuie să știți:

Cetăţenii români care au evitat plata taxelor în România şi au preferat să circule cu maşini înmatriculate în alte state pe numele altor persoane, în general în Bulgaria, ar putea să nu mai poată circula cu ele decât 90 de zile. Acesta este textul unui proiect de modificare a OUG 195/2002 care însă nu a fost publicată în Monitorul Oficial, prin urmare nu a intrat în vigoare.

În al doilea rând, statul bulgar nu a interzis înmatriculările în Bulgaria, ci doar a eliminat o serie de intermediari care nu plăteau taxe la stat, încercând pe cât posibil să limiteze evaziunea fiscală rezultată din acest tip de operațiune.
Soluția supremă: Românul cu cetățenie bulgară

Dacă vreți să mergeți și mai departe, există firme care vă pot rezolva definitiv problema: vă fac și cetățenie bulgară, astfel încât să nu aveți nici cea mai mică problemă.

"Obtinerea rezidenței în Bulgaria de către o persoană cetățeană a UE se realizează destul de facil, toata documentația este realizată de către firma noastra, din partea dumneavoastra fiind necesar doar cartea de identitate și cardul european de asigurări de sănătate", se arată pe site-ul unei firme care te poate ajuta să înmatriculezi mașina în Bulgaria chiar dacă ești român.

Pentru a putea obține rezidență la vecinii bulgari trebuie să fii acționar semnificativ la o firmă de-a lor sau să deții proprietăți în Bulgaria.

Firma se va ocupa să-și facă rost de un contract de închiriere a unui spațiu la Ruse, deținut de ea, îți va da să completezi și cererea de rezidență și va depune și 1.000 de euro în contul tău pentru că trebuie să prezinți un extras de cont cu dovada depunerii a 1.000 de euro.

Mai mult, firma se ocupă și de înmatricularea mașinii.

"Prețul este de 300 euro în condițiile semnării contractului de prestări servicii privind obținerea rezidenței și înmatricularea unui autoturism prin intermediul societății noastre", scrie pe site-ul firmei. Apoi, pentru înmatriculare, mai plătiți 600 de euro (prețul acesta include asigurarea 1 an, verificarea 1 an, ecotaxa, taxele de numere, ITP și talon,  precum și comisionul firmei).

Dacă doriți să vă mutați rezidența în Bulgaria doar de dragul țării, "pretul obținerii rezidenței este de 500 euro (pentru obținerea acesteia în alte scopuri decat înmatriculari auto)".