Cum se fierbe corect porumbul? Este sezonul porumbului fiert, dulce și moale, și fiecare are metoda lui de a-l prepara. Unii susțin că cea mai bună metodă este să arunci porumbul într-o oală cu apă clocotită, să-l lași să fiarbă, apoi să oprești focul. Și poate fi lăsat în oala acoperită până a doua zi.
Alții spun că cea mai bună metodă este la microunde, în vreme ce o tabără destul de mare consideră că cel mai bine ar fi să fierbeți porumbul la abur. Aceasta din urmă necesită o cantitate mult mai mică de apă, fiind un avantaj atât din punctul de vedere al timpului, cât și al consumului de energie.
Totul începe de la piață
Calitatea porumbului ales începe, de fapt de la piață, așa că trebuie să țineți cont de câteva lucruri când mergeți să cumpărați porumb, potrivit Seriouseats.
Porumbul își pierde din dulceață imediat ce este cules, zaharurile sale naturale simple transformându-se în amidon mai puțin dulce și mai complexe cu fiecare minut și oră care trece.
În realitate, hibrizii moderni rezistă mult mai bine decât înainte: nu mai trebuie să alergi de la câmp la oala de gătit pentru a bloca zaharurile, înainte ca acestea să se estompeze. Dar timpul contează, așa că e bine să te asiguri că alegi cel mai proaspăt porumb din piață.
Mătasea umedă: Este unul dintre cei mai buni indicatori. Căutați porumbul cu mătasea umedă și moale, nu fragilă și deshidratată.
Dimensiunea perfectă: Există un obicei printre cumpărătorii de porumb de a rupe știuleții pentru a-l studia. Nu face asta! Nu numai că face mizerie și distruge porumbul pentru cumpărătorii următori, dar e și inutil. Dacă doriți să verificați starea porumbului trageți ușor înapoi coaja în partea superioară, chiar la capătul conic. Acest lucru este suficient pentru a afla dacă aveți un porumb cu boabe subdezvoltate.
Odată ce ați finalizat cumpărăturile, încercați să nu așteptați prea mult înainte de a găti porumbul. În general, nu trebuie lăsat mai mult de o zi sau două; dacă trebuie să așteptați, temperatura mai rece a frigiderului va ajuta la conservarea zaharurilor mai mult timp.
Știința gătirii porumbului
Obiectivul gătirii porumbului este dublu. Vrem să gelatinizăm amidonul din boabe, umflându-le astfel încât porumbul să piardă din amidonul lăptos. În același timp, dorim să reducem la minimum degradarea pectinei naturale a porumbului, care contribuie la structura sa celulară. Această descompunere a pectinei este în mare parte responsabilă pentru boabele de porumb suprafierte.
Problema este că la temperaturile ridicate de fierbere și fierbere, atât gelatinizarea amidonului, cât și degradarea pectinei au loc în același timp. Așa s-a ajuns la concluzia că gătirea porumbului la o temperatură undeva în zona de 170 până la 180 ° F era punctul dulce – suficient de ridicat pentru a gelatiniza amidonul, dar suficient de scăzut pentru a evita deteriorarea pectinei.
Cum ar trebui fiert porumbul
Alegeți o oală suficient de încăpătoare pentru cantitatea de porumb pe care vreți să o fierbeți. Adăugați apă astfel încât să acopere complet știuleții şi lăsați pe foc până da într-un clocot. Unele persoane adaugă zahăr în apă pentru ca porumbul să capete un gust mai bun, însă niciodată nu se adaugă sare, căci sarea întăreşte porumbul.
Adăugați porumbul şi acoperiți oala cu un capac. Nu sunt necesare decât patru sau cinci minute pentru ca apa să dea din nou în clocot.
După ce apa a dat în clocot, scoateți porumbul din apă. Acum este perfect gătit şi deloc crud. Cu toate acestea, timpul de fierbere a porumbului depinde de preferințele fiecăruia, unii preferând să lase porumbul la fiert chiar şi până la 10 minute.