Practic, la cinci ani după acel acord prin care Goldman a reușit să se salveze în criza lichidităților, Buffett culege roadele acelui plasament. Și asta în condițiile în care el a primit atunci acțiuni preferențiale Goldman care îi plăteau dividende de 500 milioane dolari anual.
În urmă cu cinci ani, Buffett a acordat un vot de încredere Goldman Sachs prin investiția sa. Potrivit acelui acord, Buffett a avut dreptul să cumpere circa 43,5 milioane acțiuni Goldman Sachs, sau aproape 9% din capitalul de atunci, la un preț de exercitare de 115 dolari pe acțiuni, în total 5 miliarde dolari.
Goldman a anunțat în martie un acord modificat care să îi dea lui Berkshire un pachet mult mai mic, dar care să nu angajeze vreo majorare de capital pentru exercitarea drepturilor/garanțiilor.
Berkshire va converti garanțiile în acțiuni egale ca valoare cu diferența dintre prețul de exercitare al garanțiilor și media prețurilor de închidere ale acțiunilor Goldman în ultimele 10 ședințe de tranzacționare de până în 1 octombrie 2013.
Pe baza prețului mediu din ultimele 10 ședințe, de 164,38 dolari, Berkshire va primi 13,1 milioane acțiuni Goldman, ceea ce îl face al șaselea cel mai mare acționar extern al băncii, potrivit datelor Thompson Reuters.
Investiția lui Buffett din 2008 i-a costat scump pe cei de la Goldman. Suplimentar acestor garanții/drepturi, banca i-a dat lui Berkshire acțiuni preferențiale care aduceau dividende de 500 milioane dolari pe an, sau 15 dolari pe secundă. Goldman a răscumpărat acțiunile de la Buffett plătind o primă considerabilă în martie 2011.
Oricum, în ciuda prețului scump pe care Goldman a trebuit să i-l plătească lui Buffett, banca de investiții se poate considera ieșită în câștig din marea criză financiară din 2008, criză pe care însuși a provocat-o alături de alte bănci lacome de pe Wall Street, pariind chiar împotriva propriilor clienți.