Cum se parchează corect mașina. Titi Aur: Sunt doar 2 situații în care trebuie să parchezi cu fața

loc de parcare, masini

SURSA FOTO: Dreamstime

Cum să parchezi corect. Titi Aur, expert în conducere defensivă, a spus care sunt singurele două situații în care este permis să parchezi cu fața. Care sunt acestea.

Cum să parchezi corect. Sfaturile lui Titi Aur

În România, mulți șoferi nu respectă regulile de parcarea corectă a vehiculelor și adesea își lasă mașinile în mod inadecvat. Această atitudine nu doar că le pune în pericol propria viață, dar și pe a altor participanți la trafic. Conform specialistului în conducere defensivă Titi Aur, există doar două moduri corecte de a parca o mașină cu fața.

Întrebat, la DC News, dacă modul în care parchezi poate fi o măsură preventivă, expertul a răspuns:

„Da, în primul rând, de fiecare dată trebuie să parchezi cu spatele, ca atunci când ieși din parcare să poți să vezi și să nu ieși cu spatele. Sunt doar două excepții când trebuie să parchezi cu fața. Prima este atunci când este parcarea la 45 de grade și nu ai cum, însă atunci ai și vizibilitate mai bună când ieși, iar a doua este când te duci la supermarket.

În parcarea de supermarket trebuie să parchezi cu fața, deoarece vii cu căruciorul cu diverse produse, iar dacă mașina e cu spatele, e foarte incomod să te duci să le pui în portbagaj. Dacă te duci să iei doar un singur produs, atunci poți să parchezi cu spatele, dar când știi că vii cu căruciorul, trebuie să parchezi cu fața”.

Titi Aur; SURSA FOTO: Facebook

Titi Aur recomandă mare atenție atunci când ieși din parcarea unui supermarket. Chiar dacă par mai puțin riscante, parcările de supermarket sunt adesea locuri unde se întâmplă multe incidente neplăcute, cum ar fi tamponări, atingeri și zgârieturi.

Acesta subliniază că, în ciuda aparențelor, este important să fii vigilent, deoarece mulți șoferi sunt distrași și concentrați pe propriile lor probleme. Deși nu sunt locuri de accident grav, riscul de a găsi mașina deteriorată la întoarcere este real.

„În schimb, ce vezi la noi și nu vezi la alții e că avem foarte multe mașini parcate dezordonat. Este o nesimțire foarte mare, nu se parchează exact unde trebuie, sunt parcate strâmbe, plus acei nesimțiți care parchează pe locurile pentru invalizi, care sunt aproape de intrarea în magazin.

Din punctul meu de vedere, ăia ar trebui sancționați grav de tot. E o rețea de magazine care are o deviză foarte interesantă care spune că «aceste persoane nu-și doresc locul, dar au nevoie de el»”, a adăugat acesta.

Păstrează distanța corespunzătoare la semafor

Expertul în conducere defensivă a subliniat și importanța menținerii unei distanțe corespunzătoare atunci când șoferii se opresc la semafor. Mulți conducători auto stau bară la bară, asumându-și riscul de a fi loviți din spate de mașinile care nu respectă distanța legală. Deși legal vinovații sunt șoferii care lovesc din spate, există și o parte din vina morală ce revine celor care stau în față, deoarece aceștia nu au lăsat suficient spațiu pentru a preveni tamponarea.

Titi Aur a explicat că înainte de a veni cineva din spate, este esențial să lași suficient spațiu față de mașina din față pentru a avea timp să eviți sau să frânezi în cazul unui accident. Nu există o distanță fixă în metri, dar este crucial să fii atent la ce se întâmplă în spate.

Conducătorul auto din spate ar putea veni cu viteză sau să fie neatent, mai ales în coloană. Titi Aur a adăugat că, în situații de coloană pe trei benzi, unde benzi laterale sunt în mișcare și banda din mijloc este oprită, șoferii din spate ar putea să observe doar mișcarea pe celelalte benzi și să avanseze fără a fi atenți la vehiculul oprit. Astfel, este important să verifici constant ce se întâmplă în spate.