Toba de porc este unul dintre preparatele cele mai îndrăgite de români în perioada sărbătorilor de iarnă. Însă din cauză că nu ține o perioadă lungă de timp, mulți oameni preferă să o afume. Toba de porc afumată este extrem de gustoasă și nu este la fel de perisabilă ca cea făcută fără afumătoare. Mai jos, vă vom spune de ce aveți nevoie pentru cea mai bună tobă de porc și cum puteți păstra mai bine acest preparat minunat.
Ingredientele pentru cea mai delicioasă tobă de porc afumată
Potrivit România TV, pentru a prepara cea mai savuroasă toba de porc, veți avea nevoie de:
- 2 kg cap de porc
- 500 grame de limba de porc
- 750 grame de inima de porc
- 250 grame de șorici
- 150 rinichi de porc
- o ureche de porc (250 grame)
- sare, piper, foi de dafin, boabe de muștar, de coriandru
- un stomac de porc sau maț gros ca pentru chișcă (dar să nu fie nu creț)
- usturoi, dacă doriți să adăugați
Cum se păstrează cel mai bine toba de porc
Așa cum am spus și mai sus, pentru cea mai delicioasă tobă de porc aveți nevoie de organe fierte bine, cu multă grăsime, multe mirodenii, dar mai ales sare, boia şi usturoi. Totul trebuie să fie fiert bine, pentru a se putea închega burta sau mațele crețe în care se pune umplutura. Toba nu rezistă însă foarte mult timp la rece, chiar dacă este bine fiartă. De aceea, mulți aleg să o afume. Pentru a face acest lucru, țineți-o atârnată în beci sau pe balcon. Este totuși important să menționăm că temperaturile trebuie să fie negative, atât ziua, cât și noaptea. Dacă vreți ca toba să țină mai multe zile după Crăciun, este recomandat să o păstrați la frigider. Aceasta trebuie învelită într-un șervet gros de hârtie, pentru a nu se umezi și pentru a nu mucegăi. Se păstrează la frigider cel mult o săptămână după ce a fost tăiată. După ce ați feliat-o, toba se poate pune în pungi la vid și congela. Așa, poate fi păstrată pentru câteva luni. Este recomandat ca punga să fie vidată pentru că asfel se păstrează aromele.