Cum se păstrează florile mai mult timp
Cum se păstrează florile mai mult timp. Deși cauza veștejirii florilor se poate datora mai multor factori, cum ar fi lipsa suficientă a apei, termenul de valabilitate scurt sau infecțiile bacteriene, există un truc simplu de bricolaj mai puțin cunoscut, care poate prelungi viața delicatelor flori.
E vorba de fapt de un ingredient pe care toată lumea îl are în cămară, scrie Housedigest.
Data viitoare când aduceți flori acasă, adăugați în vaza cu apă o cantitate mică de zahăr, pentru a le prelungi viața. Desigur, acest lucru nu le va ajuta să dureze o veșnicie, dar va convinge, temporar, florile, că au mai multă rezistență, așa cum se întâmplă cu noi când beam o cafea, după-amiaza. Cu acest truc simplu, puteți oferi florilor din vază un nivel ridicat de zahăr, care le va ajuta să înflorească din nou și să țină mai mult.
Cum să adăugați zahărul
Pentru a prelungi perioada de viață a florilor proaspete, luați cutia de zahăr granulat din cămară. Începeți prin a pregăti vaza, pe care o veți umple cu apă proaspătă. Pentru fiecare litru de apă, adăugați trei lingurițe de zahăr granulat. Amestecați totul cât mai bine, până când zahărul se dizolvă complet. Tăiați tulpinile florilor la un unghi de patruzeci și cinci de grade pentru a îmbunătăți absorbția apei și îndepărtați orice frunze care vor fi scufundate în apă.
Așezați florile în vaza cu apa infuzată cu zahăr, asigurându-vă că frunzele nu ating suprafața apei. Puneți vaza într-un loc răcoros, bine luminat, ferit de lumina directă a soarelui, curenți de aer și surse de căldură. Schimbați apa la fiecare două zile, refăcând amestecul de zahăr-apă după cum este necesar.
De ce funcționează acest truc
Apa cu zahăr oferă florilor o sursă de energie și promovează absorbția apei, ajutându-le să rămână hidratate, prelungindu-le astfel durata de viață. Spre deosebire de plantele cu rădăcini, tulpinile florilor proaspete pot absorbi apa cu zahăr pentru a le ajuta să prospere.
În plus, zahărul servește ca sursă de hrană pentru bacteriile bune, care împiedică creșterea microorganismelor dăunătoare în apa din vază. Acest truc simplu ajută la menținerea prospețimii florilor și a aspectului vibrant, permițându-vă să vă bucurați de frumusețea și parfumul lor pentru mai mult timp. Ca bonus, încercați să adăugați două linguri de oțet alb împreună cu zahărul. Oțetul funcționează și el pentru a preveni creșterea bacteriilor dăunătoare în apă.
Ce trebuie să știți când puneți florile în vază
Cozile florilor trebuie tăiate aproximativ 2 centimetri, înainte de a fi așezate în vas. Tăierea se va face oblică, respectând acel unghi de aproximativ 45 grade. La fel de important este instrumentul pe care îl folosiți: cuțitul sau foarfeca trebuie să fie foarte bine ascuțite, pentru a nu strivi codița florii. Nu rupeți cozile, deoarece veți altera capacitatea lor de a se hidrata.
În primele ore de la așezarea în vază, cu cozile tăiate, florile își trag cea mai mare cantitate de apă, fiind esențială pentru a rezista cât mai mult.