Este dovedit că fructele de avocado conțin o listă lungă de beneficii pentru sănătate. Doar că nu trebuie să le consumăm verzi, ci foarte bine coapte.
Avocado este delicios, cremos și vine într-o nuanță frumoasă de verde, care atrage și mai mult papilele gustative. Fructele de avocado sunt o sursă bogată de acizi grași esențiali, iar beneficiile pe care le prezintă pentru sănătate izvorăsc din numeroase alte proprietăți nutriționale importante.
Dar, de la cules până la depozitarea în magazine și în frigiderele noastre, avocado parcurge un drum lung. Iar pentru a-și păstra toate proprietățile ar trebui să fie respectate câteva lucruri, potrivit Tasting Table.
Există o mare problemă când vine vorba de depozitarea avocado. Deși aceste fructe sunt foarte delicioase, de multe ori nu le folosim în întregime, așa că păstrăm ce a mai rămas pentru data viitoare.
Dar, odată tăiat, un avocado devine rapid maroniu. Dacă ați încercat toate secretele pe care le dau internauții și încă nu ați găsit formula magică, iată cum poate fi depozitat mai bine avocado, cu ajutorul unui ingredient lca care nu ne-am fi gândit.
Avocado și ceapa fac casă bună
S-ar putea să sune ciudat, dar un site culinar recomandă să adăugați o jumătate de ceapă feliată în recipientul ermetic în care ați pus bucățile de avocado nefolosite.
Nu doar că avocado va avea un ”prieten” care să-i țină companie, dar compușii de sulf pe care îi eliberează ceapa, aceiași care ne fac să plângem când o tăiem, acționează precum conservanții. Astfel, ceapa va menține avocado mai frumos și mai verde mai multe zile.
Nu vă temeți că avocado va mirosi sau va avea gust de ceapă! Mirosul cepei nu se va transfera la deliciosul fruct, susțin experții care ne recomandă acest truc.
Cele mai mari beneficii ale acestui fruct
Avocado poate ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare.
Un studiu publicat în Jurnalul Asociației Americane a Inimii a constatat că persoanele care au mâncat cel puțin două porții de avocado pe săptămână au un risc mai mic cu 16% de boli cardiovasculare, decât cei care nu au mâncat deloc.
De asemenea, au avut și un risc mai scăzut de boală coronariană
Îmbunătățește sănătatea intestinală
După ce cercetătorii au examinat impactul avocado asupra intestinului, au descoperit că participanții care au mâncat un avocado zilnic aveau o diversitate microbiană mai mare, care susține sănătatea florei intestinale.
Ajută la reducerea grăsimii viscerale
Un studiu din 2021 realizat de Universitatea din Illinois Urbana-Champaign a descoperit că femeile care au mâncat un avocado pe zi au observat o reducere a grăsimii abdominale viscerale. Acest tip de grăsime poate crește riscul de diabet. De asemenea, avocado poate menține nivelurile scăzute de „colesterol rău”.
S-a observat că un consum de un avocado pe zi a dus la niveluri mai scăzute de lipoproteine cu densitate joasă (LDL), considerat a fi „colesterolul rău”.
Experții au ajuns la această constatare examinând concentrația de particule LDL din organism, după introducerea zilnică a unui avocado în alimentație.