Nu mai puțin de 23.000 de utilizatori ai platformei BitTorrent vor fi notificați în curând că sunt dați în judecată pentru că au descărcat de pe BitTorrent filmul The Expendables, aceasta fiind cea mai mare urmărire în instanță din istoria Statelor Unite într-un caz de download ilegal.

Dacă precedentul caz se concentra pe urmărirea unui uploader, și anume a celui care a urcat pentru prima dată filmul The King’s Speech pe platforma The Pirate Bay, acum este vorba de utilizatori care au descărcat filmul.

Americanii au o dilemă, care probabil că este a fiecărui utilizator de torrente: ce vină au cei care downloadează, în măsura în care scopul nu este unul comercial.

Cei de la EFF spun că, legislația în vigoare, cel puțin cea din Statele Unite, prevede ca fiind infracțiune orice operațiune de copiere a unui fișier care are drept de autor. Astfel, simplul download al unui film sau fișier audio este o acțiune de copiere.  

Cei de la EFF spun că cei care au IP dinamic de la providerul de internet nu scapă de tribunal. ISP-ul are o listă cu IP-urile alocate la un moment dat unui user, ceea ce-i permite să știe care este IP-ul alocat în momentul în care s-a realizat downloadul.
Citește și Cea mai mare vânare de utilizatori BitTorrent: 23.000 sunt dați în judecată