Ministerul Mediului a atras atenția că cearta celor două instituții ar putea să lase județul Ilfov și Bucureștiul fără depozit și incinerator de deșeuri. "Nici măcar în acest moment nu este înfiinţată Asociaţia de dezvoltare intercomunitară şi nu este desemnat terenul pentru incinerator. Mesajul meu este foarte clar: dacă nu rezolvă problema, nu vor putea intra în perioada 2007-2013 la finanţare. În total, valoarea investiţiilor este de 300 de milioane de euro, dar o parte ar fi asumat de Primăria Generală, dar şi de Consiliul Judeţean Ilfov”, spune ministrul Laszlo Borbely. Cealaltă parte a sumei ar urma să fie finanțată din fonduri europene, însă banii nu pot veni până când cele două instituții nu ajung la un acord comun.  
Ministrul a mai criticat dur şi autorităţile locale din alte patru judeţe – Tulcea, Gorj, Galaţi şi Braşov – care nici acum nu au reuşit să înfiinţeze Asociaţii de Dezvoltare Intracomunitară şi, prin intermediul lor, să stabilească unde să înfiinţeze depozitele pentru deşeuri şi să-şi organizeze sisteme de management ecologice pentru deşeuri.
Acest depozit de deșeruri, care va costa 310 milioane euro, este mai scump chiar decât Pasajul Basarab și Național Arena și urmărește reducerea cantității de deșeuri din București și Ilfov prin transformarea acestora în energie.