Ardeii copți sunt unul dintre cele mai dorite preparate în această perioadă. Deși la prima vedere sunt foarte ușor de prepara, în realitate există anumite reguli, dar și ingrediente care le schimbă gustul complet și despre care nu multe bucătărese știu.
Ardeii copți trebuie preparați cu grijă pentru a-și păstra gustul și aroma, iar în acest caz există mai multe trucuri pe care nu multe bucătăresele le știu. În primul rând, cel mai important lucru este coacerea.
Deși multe gospodine optează pentru plitele de la țară sau grătare, recomandat este ca ardeii să fie copți pe cuptorul de la aragaz. Pentru mulți, acest proces poate fi unul destul de lent, însă secretul este ca ardeii să fie spălați foarte bine de praf, iar mai apoi șterși, astfel încât să fie puși la copt complet uscați.
Totodată, cotorul și semințele trebuie și ele curățate înainte ca ardeii să fie puși la copt. Aceștia se taie în jumătate și se păstrează pulpa ardeiului, iar timpul de coacere nu va fi unul foarte ridicat.
Ingredientul secret care ajută ardeii să fie copți mai repede
Un alt secret care va ajuta ardeii să se coacă mult mai repede îl reprezintă ștergerea acestora cu un șervețel îmbibat în ulei. Odată ce ardeii sunt unși cu ulei, coaja lor va fi mult mai ușor de desprins, iar timpul de preparare va fi unul mai mic.
Și pregătirea cuptorului are un rol extrem de important în acest proces. Tava în care vom coace ardeii trebuie să aibă hârtie de copt. De asemenea, focul trebuie să fie mare, iar timpul de coacere este de jumătate de oră pentru a avea rezultatul dorit.
Menționăm faptul că în timpul coacerii, dacă optați pentru ardei întregi, aceștia trebuie să fie întorși de două ori pe fiecare parte pentru a se coace uniform. De cealaltă parte, ardeii care sunt tăiați în jumătate nu mai trebuie întorși.
Ce trebuie făcut înainte de a curăța coaja ardeilor?
Sunt gospodine care nu își dau seama când sunt gata ardeii copți. Și aici există câteva detalii de care trebuie să ținem cont. Mai exact, prima oară trebuie să ne uităm la pulpa ardeilor. Dacă aceasta este înmuiată bine, atunci ardeii sunt gata.
De asemenea, și coaja ardeilor este importantă. Dacă aceasta se desprinde ușor, înseamnă că într-adevăr, ardeii au fost copți complet. Ardeii nu se curăță imediat după ce s-au copt. După ce sunt scoți din cuptor, ardeii trebuie acoperiți cu o foaie de aluminiu. Se țin așa timp de câteva minute, până când sunt pătrunzi de abur și de abia după vor fi curățați de coajă.
Citeste si aici despre ardeii copti!