Mulți oameni aleg această a doua variantă, temându-se că, odată băgate în mașina de spălat, pilotele se vor deteriora.
Dar majoritatea pilotelor din puf sunt făcute pentru a fi spălate și uscate acasă. Există însă câteva lucruri care trebuie luate în considerare înainte de a băga o pilotă de puf la spălat, deoarece procesul este ceva mai complex decât spălarea lenjeriei de pat, potrivit Reader s Digest.
Înainte de orice, trebuie verificate simbolurile de pe eticheta pilotei. Pentru că acestea vin într-o gamă largă de stiluri și materiale și trebue să vă asigurați că le spălați corect.
Și chiar dacă puful de gâscă și de rață din care sunt făcute anumite pilote se pot spăla, uneori, acasă, dacă eticheta spune „doar curățare chimică” renunțați la ideea spălării lor în mașină.
Cum se spală pilota în mașină
În primul rând, trebuie să aveți o mașină de spălat și uscător de mare capacitate. Pilota are nevoie de spațiu pentru a se învârti, altfel nu se va curăța. Ce înseamnă capacitate mare?
Deși nu există o definiție oficială a capacității mari sau a capacității foarte mari pentru o mașină de spălat și un uscător, Shawn Ashby, manager al unei cunoscute mărci de mașini de spălat, spune că aceasta ar trebui să aibă o capacitate de 12 + 8 kg.
Veți avea nevoie, de asemenea, de un detergent de rufe mai bun, dar și de un uscător, care este esențial, deoarece pasul final ar trebui să implice întotdeauna uscarea la aer a pilotei, după scoaterea ei din mașină.
Etape de tratament/prespălare
Înainte de a pune pilota de puf în mașina de spălat, faceți o verificare rapidă a calității. „Asigurați-vă că toate cusăturile sunt bine fixate înainte de a pune pilota în mașina de spălat.” De asemenea, ar fi bine să tratați petele în această etapă a procesului.
La ce temperatură ar trebui spălate
Apa caldă este cea mai sigură opțiune, conform lui Ashby, deoarece apa rece ar putea să nu o curețe suficient de bine, în timp ce apa fierbinte poate deteriora puful.
Cearșafurile și pilotele trebuie spălate, în general, folosind un ciclu mai mare de spălat. „Cu toate acestea, și un ciclu mai scurt este suficient”, adaugă Ashby. El sugerează utilizarea unei opțiuni de clătire suplimentară. „O clătire suplimentară ajută la eliminarea murdăriei suplimentare, a polenului, a detergentului sau a acarienilor.
Acest lucru este util mai ales pentru cei cu alergii. Doza recomandată de detergent depinde și de nivelul de concentrație al detergentului.