Cum se ține corect carnea tocată în frigider? Doar așa o poți păstra proaspătă mai mult timp

Carne tocată

Carne tocată/SURSA FOTO: Dreamstime

Carnea tocată are anumite condiții de depozitare pe care trebuie să le respectăm dacă nu vrem să ne îmbolnăvim. Specialiștii au dezvăluit cât timp ar trebui ținută aceasta la frigider și care este intervalul de timp potrivit pentru a o consuma.

Cum se depozitează corect carnea tocată în frigider?

Mulți români preferă să cumpere o cantitate mai mare de carne pe care să o păstreze în frigider pentru mai mult timp. Ideea nu este una rea, mai ales dacă nu putem ieși zilnic la cumpărături. Totuși, trebuie să avem grijă la câteva aspecte în ceea ce privește condițiile în care poate fi păstrată carnea de vită la frigider.

Indiferent dacă facem carnea tocată acasă sau o cumpărăm ca atare din magazin, trebuie să o punem într-o pungă etanșă. Putem folosi, de asemenea, un aparat de vidare. Cu ajutorul lui scăpăm de aerul din pungă și așa păstrăm carnea proaspătă pentru mai mult timp.

Sigilarea cărnii tocate în pungi va duce la reducerea semnificativă a contaminării bacteriene.

După ce am sigilat carnea tocată, pungile trebuie puse la frigider. Temperatura ideală pentru a păstra carnea tocată proaspătă este sub 4 grade Celsius. În așa fel, încetinim creșterea bacteriilor, dar prelungim și termenul în care putem consuma carnea.

În cât timp trebuie consumată carnea tocată?

Specialiștii în domeniu spun că acest tip de carne trebuie consumat într-un interval de 1-2 zile de la achiziționare. Același termen este valabil și pentru preparatele din carne tocată.

Pentru a nu avea probleme de sănătate, trebuie să consumăm preparatele din carne tocată în 1-2 zile de la preparare.

Carnea tocată ar trebui să nu fie ținută la frigider mai mult de 48 de ore de la achiziționare. Așadar, nu ar trebui să cumpărăm mai multă carne decât putem mânca în acest interval.

De asemenea, este important să verificăm mereu data de valabilitate menționată pe ambalaj.

În momentul în care observăm un miros diferit al cărnii tocate, ar trebui să o aruncăm pentru a nu ne confrunta cu toxiinfecții alimentare. Același scenariu se aplică și dacă vedem modificări în culoarea sau consistența cărnii.

Carne tocată/SURSA FOTO: Dreamstime

Carnea tocată, mai perisabilă decât alte tipuri de carne

Carnea tocată este un tip de carne care expiră foarte ușor. În schimb, rasolul, cotletul sau mușchiul, în general bucățile mai mari, pot rezista și 5 zile în frigider.

Există carne care poate fi păstrată la frigider și o săptămână. Vorbim despre cârnați, carne afumată și carne marinată. Bineînțeles, trebuie respectate condițiile specifice de depozitare pentru fiecare tip ce carne.