Normele de aplicare a impozitului pe construcţii sunt în lucru, dar Ministerul de Finanţe a informat deja că baza impozabilă va fi valoarea fiscală netă, şi nu cea contabilă brută cum s-a prevăzut iniţial, a spus Mihaela Mitroi.
Discuţiile pe această temă sunt foarte aprinse întrucât o problemă importantă este clasificarea construcţiilor. Potrivit specialiştilor, unele construcţii speciale, cum ar fi cele din energia verde, vor fi considerate echipamente. Pe de altă parte, consultanţii au spus că unele autorităţi locale impozitau deja parte din construcţiile speciale, iar noul impozit vine suplimentar.
Potrivit lui Alex Milcev, tax partner Ernst&Young, impozitul pe construcţii poate fi condiderat un impozit local extins. Dealtfel şi cuantumul acestuia este similar cu al impozitelor locale: 1,5%, în timp ce taxele locale sunt cuprinse între 0,25 şi 1,5%.
Valoarea contabilă a unui activ este valoarea de intrare diminuată cu amortizarea şi ajustările pentru depreciere aferente activului respectiv, iar valoarea fiscala este determinata pentru impozitarea unui element din activ.
Cum se va calcula impozitul pe construcţii speciale
6 februarie 2014, 12:59
Ultima modificare în 6 februarie 2014, 14:54
Ministerul de Finanţe a anunţat că impozitul pe construcţiile speciale se va calcula la valoarea fiscală netă, în loc de valoarea contabilă brută, cum era prevăzut, a spus consultantul fiscal Mihaela Mitroi, PwC, în cadrul TaxEU Forum.
Etichete:
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook